Lentegedoogakkoord

We hebben nu tijdens de staatsgreep een onparlementaire junta aan het bewind gehad . Behalve de inktzwarte smet van de manier waarop dit tot stand kwam, bleef het begrip gedogen een hoofdcomponent van het maatschappelijk gebeuren. Grote prestaties van het regime verzachtten enigszins de pijn. We mogen op de afsluitdijk 130 rijden zodat de bekeuring toch 75 euro lager uitvalt. Voor alle gezindten en zowel voor groot- als kleinverdieners. Een voorname reden tot de staatsgreep was de in het leven geroepen hardnekkigheid waarmee de PvdA weigerde samen te werken. Zij spraken teveel over hypotheekrente en wilden rijke bejaarden als oudpremier de Jong hoger belasten omdat ze dachten dat hij zijn eigen douchebeurt wel kon financieren.

En nu is de gedoger weggevallen en blijkt de verontwaardiging van de Kunduz-coalitie eigenlijk niet zozeer verontwaardiging te zijn geweest maar jalouzie op de plek die Wilders innam. Zonder probleem werden alle plannen waarbij rechts Nederland zijn vingers af kan likken door Jolanda Sap en Pechtold van de zeven dwergen geannexeerd als hun eigen gedoogakkoord. Het Lentegedoogakkoord, dat wel, maar toch een gedoogakkoord.  Dat het lentegevoel zich manifesteert in de opgewonden geile blik van een gerenommeerde droogkloot als Stef Blok  als Jolanda met haar heupen wiegt, doet ons bijna naar de winter verlangen. Het enige wat de juntapartijen hoefden in te leveren waren de taboeonderwerpen hypotheekrente en extra druk voor AOW-ers. En dat deden ze tot wederzijdse vreugde vanwege het gemeenschappelijk belang om 6 miljoen kiezers buiten spel te zetten en te kunnen zeggen: kijk eens aan, we geven jullie wel gelijk, maar niet omdat jullie het zeiden.

Terwijl dit rechtse carnaval zich voltrekt wordt de kiezer bezig gehouden met lijsttrekkersverkiezingen. Amusement van het zuiverste water dat de indruk moet wekken dat er sprake is van democratie.  Een merkwaardig misverstand waarvan ik nooit iets heb begrepen. Maakt het iets uit voor politieke verhoudingen wie de bleekste, de ruttigste of de sappigste politicus is ?  Groen links (waar slaat die naam toch in godsnaam op ?)  en de Partij van de Arbeid (waar slaat die naam toch in godsnaam op ?) schuiven regelmatig dezelfde vijf zetels heen en weer. Als Dibi lijsttrekker wordt dan komen ze weer bij Groen links en als Sap volhardt in haar rol als gedoger komen ze weer bij de PvdA terecht.  Met Dibi staan we buitenspel en met Sap voelen we ons stoer en mede verantwoordelijk voor de in beide situaties voortschreidende verloedering van Nederland.

En toch….. Ik heb Jolande Sap tot nu toe nog nooit betrapt op een zinvolle of intelligente opmerking. Zij is het levende bewijs dat domme blondjes niet persé blond hoeven te zijn. Zo’n jongen als Tofik oogt wat dat betreft voor het aanzien van de politiek wel veel beter.

 

 

  4 comments for “Lentegedoogakkoord

 1. donderdag, 17 mei, 2012 at 21:51

  Je hebt het prachtig verwoord. Ik had het niet beter gekund.
  Ik heb er diep over nagedacht en mijn slotconclusie is ik blijf op Wilders hopen.
  Het gaat nog dagelijks over hem, alle politici hebben er blijkbaar een trauma van over gehouden blijkbaar.
  Alle voorstellen van Wilders zijn uit het Lente akkoord geschrapt.
  De pensioen leeftijd wordt sneller verhoogt. De AOW ers leveren het meeste in.
  De laagstbetaalden zijn de dupe
  Bezuinigingen op ontwikkelingshulp geschrapt en zo kunnen we nog even doorgaan

 2. vrijdag, 18 mei, 2012 at 17:56

  Jolanda zou zeggen

  het allerbelangrijkste is nu….
  wat ik belangrijk vind….
  we hebben belangrijke stappen gezet…
  ik vind het belangrijkste….
  wat nu belangrijk is…

 3. Sander Miervet
  maandag, 4 juni, 2012 at 12:35

  @rikus
  Dat is inderdaad een lichtpuntje in de ontwikkelingen.

  @svara
  Je hoort haar stem er bij als jij dit schrijft.
  Agnes Kant is tenslotte ook afgegaan op herhaling van standaard stoplappen. Zij viel steeds van haar stoel van verbazing en ja, wat moet een partij met een zetel waar je niet op kan blijven zitten.

 4. dinsdag, 5 juni, 2012 at 16:03

  Agnes Kant heeft zich voor 200 procent ingezet. Ze heeft een boodschap proberen over te brengen, helaas gaat het de meesten niet om de inhoud en moet de minder opgeleidde ‘doelgroep’ kennelijk eerst ook voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *