Ontstemmingsadvies

De verkiezingen staan voor de deur.  Wat zijn verkiezingen zonder beschouwende analyse van uw oorlogscorrespondent. Ik heb er langdurig tegenaan gehangen. Staande op de rand van de 50 meter hoge duikplank, eigenlijk geen zin hebben, maar weten dat het moet. De dienstplicht is dwingend. Winst is er niet te halen, maar als je op de vijand wacht mis je de kans de plek waar je sterft mee uit te zoeken. Of te beslissen in welke baan van welke kogel je jezelf misschien kan werpen.

In de propagandakanalen vinden iedere dag debatten plaats. Over hoe de de 1% de buit zal binnenslepen. De linke persorganen stellen de thema ’s vast. Binnen die strakke kaders doen de aanvoerders hun auditie. Helaas geen blinde auditie want het is u niet toegestaan met de rug naar de tv te zitten. Geen enkel actueel maatschappelijk probleem komt aan de orde. Nergens verassing. De eenvormige melomane vorm ligt  rotsvast ingeslepen als een inzending voor het Eurovisie songfestival. Het concentreert zich ook op de eurovisie zodat de logica hier past in het perspectief van de 1%.

Wat zijn de maatschappelijke thema ’s die worden vermeden:

– Er wordt al enige tijd niet meer gerept over het risico dat criminaliteit in de bovenwereld door zou dringen. Dat komt omdat die criminaliteit al sinds jaren daadwerkelijk de volledige macht verworven heeft. Er is geen crisis zoals men doet geloven maar een systematische bankroof aan de gang. Sinds 2008 zijn de resultaten daarvan zichtbaar geworden. De stromannen in het Witte Huis en in het Kremlin hebben bewust de marsorders ondertekend die het de bankiers mogelijk maakten en doen dat nog steeds. Er is nog geen enkele maatregel genomen en dat gaat ook niet gebeuren omdat er tegen het bankierstuig niet wordt opgetreden. De film die Adriaan van Dis ons adviseerde: The Inside Job geeft een zorgvuldig verslag van de gebeurtenissen. Verplichte kost voor een kiezer zou ik zeggen.

– De verwoesting van de natuur gaat door. Voor de politici is dit geen thema. De crisis moet worden bestreden.  Het strijdmiddel zal u niet verbazen is economische groei. Ofwel het verhevigen van de inzet met olie. Verdergaande plastificering en vergiftiging van de voedselketen. Toename in de bouw van gebouwen omwille van leegstand. Verdubbelen van de inzet op de weg langs Ipad 5, 6 en 7. Wifi op iedere camping en in ieder vluchtelingenkamp.

– Het grote potentieel aan macht van wetenschap en technologie is gecorrumpeerd. Het inzicht omtrent de catastrofale effecten daarvan is nog nauwelijks doorgebroken. Het geloof  is terecht groot maar toepassing staat altijd in dienst van ondergang in plaats van welzijn of vooruitgang. Eén van de schat aan mogelijkheden is het beëindigen van het Shakespeare-drama genaamd: “De banenmachine”, waarin de gepersonifiëerde godin van de Arbeid als enige maar steeds de doodsteek ontloopt. Als de marktwerking ergens desastreus is dan is het vooral hier.

– Het ontbreken van een vrije pers, geheimhouding van statistieken, het onderbrengen van menselijke behoefte binnen het oorlogsapparaat (budgettering van douche- , scheer- en ontlastingsbeurten omwille van winstmaximalisatie en minimalisatie van solidariteit ), het inrichten van onderwijs als recruteringsinstituten, het beperken van de vrije geest door marginalisering en commercialisering van kunst etc, etc.

Schenk alstublieft geen waarde aan cijfers van Centrale Plan Bureaus. Wat daar gefabriceerd wordt zijn 50-jarenplannen die er van uitgaan dat er een regering komt die 50 jaar aan de macht blijft en al die tijd steeds blijft doen (of kan doen)wat ze beloofde. Onbekende externe factoren die zich als bij omslag van het weer binnen een paar uur voor zouden kunnen doen maken dit soort voorspellingen waardeloos. Bewijs daarvoor ligt vlak voor handen. Toen de Junta aantrad zou de werkeloosheid dalen. Een nieuwe berekening nu kan nadat de werkeloosheid twee jaar is gestegen toch nooit gunstiger verwachting opleveren zou ik zo zeggen. Daar komt dan bij dat die CPB verslagen de ondergang voorspellen omdat ze immers gericht zijn op groei.

De kreet die ik hoorde: Er is deze keer ook echt iets te kiezen lijkt me van iedere grond ontbloot. Wie stemt op Rutte kiest rechtstreeks voor criminaliteit. Hij is hun vertegenwoordiger. Wie kiest voor Wilders doet hetzelfde. In dat geval hoort daar ook de criminaliteit bij dat hij zijn plannen geheim houdt. Hij heeft zich inmiddels wel ontpopt tot de grootste volksverlakker. Wie op het CDA stemt heeft hetzelfde probleem. Ze zetten op dit moment hun meest sociale gezicht op, maar we kennen daarvan de waarde.  Groen links bestaat inmiddels nauwelijks meer. Mijn voorspelling dat ze veel spijt zou krijgen van haar CDA-imitatie in het Lentegedoogakkoord is helemaal uitgekomen. Pechtold van de zeven dwergen heeft een mooie conference maar die bevat nog minder maatschappijkritiek als in 1966. Aan Roemer blijft een beetje het nadeel kleven dat hij een partij vertegenwoordigt die in essentie voortkomt uit kapitalistiche participatie die niet beurs- maar wel portemonneegericht is. Hetzelfde probleem waar de PvdA bijna aan ten onder is gegaan. Maar we kunnen niet zonder hem omdat hij nu eenmaal de zwijgende meerderheid het best socialiseert. Hij geeft de mooiste stem aan de stemlozen.

Er is dus geen keuze. Niemand pakt iets aan. Voor aanpak kunnen we dus niet kiezen. Alleen maar voor vertraging van de ondergang. Of een iets betere uitgangspositie voor ombuiging.

Mijn onstemmingsadvies:

Kies niet niet. Kies niet voor daders of collaborateurs die iedere vorm van daadkracht verlammen.Ga dit keer voor de partij waarvan ik verwacht dat ze de collaborateurs het beste een beetje kunnen sturen. De Partij van  de Anti-colloboratie.

  1 comment for “Ontstemmingsadvies

  1. vrijdag, 7 september, 2012 at 09:43

    Ik had in gedachten om op de partij voor malloten te stemmen. We weet brengen die iets beters dan de stropdassen opmakers. Maar je hebt me aan het zweven gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *