De jongens van plezier

De publieke omroep bezuinig je 123 niet weg. Van hun budget van 900 miljoen moesten ze 300 miljoen inleveren. Er zijn mensen die vinden dat ze daarover moeten zwijgen. Omdat de publieke omroep geen opinie uit mag dragen die betaald wordt uit gemeenschapsgeld.

De publieke omroep vinden die jongens wel nodig, maar alleen als die omroep zich ver houdt van plezier. Door het uitzenden van amusement als “Boer zoekt vrouw” met behulp van STER-inkomsten ontnemen ze de markt teveel verkeerd gerichte koopkracht. Door de weigering om boer Jaap nu en dan in een onderbreking over het merk van zijn tractor uit te laten wijden, of te melden dat zijn amoureuze verkenningen mede worden mogelijk gemaakt door O.B Procomfort (zodat dit echt onzichtbaar blijft) wordt het amusement onrendabel. En dat is zonde van hun geld.

Dat Jeroen Pauw dit overduidelijk ook vind, kan wijzen op een onderschatting van zijn eigen amusementsgehalte of op het feit dat die bezuinigingen ook zijn salaris zouden kunnen raken, waardoor hij al met één been in de commerciele sector zit. Maar de beweegredenen van aasgier Peter van der Meersch zijn duidelijk anders. Die is op zoek naar markt om de teloorgang van de papieren pers in andere communicatiekanalen onder te brengen. De boer die hij liet bij P&W gisteravond was een doorzichtige bronstroep richting vrouwe Fortuna. Hij houd niet van Nieuwzuur, maar veel meer van NieuwSauer.

Hoe haalt die publieke omroep het zich in zijn hoofd dat er kijkers zouden zijn die zich willen vermaken, zonder een gefundeeerd bier en chipsadvies.

In de Staatscourant staan toch ook geen advertenties. Dat is de doelgroep waar de Publieke Omroep zich op zou moeten richten. De Keuringsdienst van waarde wint toch nooit een Televizierring.  Het bestaansrecht van de NPO is gelegen in het feit dat er niemand kijkt. Dat is voor mensen die zo onschuldig zijn dat ze nog gaan stemmen.

“Het checken van de facts… ” Dat moet plezierig blijven. Dus  laat dat maar aan de markt en Peter over.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *