De weldadiger

In de aloude kapitalistische quorum-democratie is vanouds de weldadiger actief. Ter rechtvaardiging van het bestaan van gedepriveerde minderheden is de charitas de dekmantel om het bestaan van die minderheden te rechtvaardigen. Het levert het sociaal gezicht, zonder de vinger te hoeven leggen op het ontstaan van die ongelijkheid en jezelf te versieren met het masker van je eigen onschuld. Een partij als de CDA is in ons land altijd het toonbeeld geweest in het uitdragen van die strategie.

En nu hebben we Jolanthe. Net als vroeger gaat het de weldadiger er om de slachtoffers als schuldigen aan te wijzen. In Brazilie leveren kinderen vanaf hun dertiende betaalde seks omwille van hun overleving. Jolanthe heeft het moeilijk om met een dader die daar haar het een en ander over uitlegt in dezelfde kamer te wezen. Dat mannen die niet in staat zijn hun sexuele behoeften in normale relaties voor elkaar te krijgen kan ze niet begrijpen.

Ze raakt er zo van in de war dat ze haar miljoenairtje belt om even haar hart bij uit te storten. Wesley, die tegenwoordig erg in vorm is weet de oplossing voor de problemen van Brazilie wel. Ze moeten mannen die dat doen gewoon mishandelen. Mishandelen ja, dat is wat ze moeten doen.

De arme Wesley heeft ben ik bang, niet eens begrepen dat hij zelf een werknemer van de pooiers is die voor de Braziliaanse meisjes in de favelas hun tragische carriere mogelijk maken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *