Hazes

Nadat Hazes de wereld verliet, en dat is vandaag geloof ik tien jaar geleden, zijn we genoopt om iedere maand een herdenking te vieren.

Eerst het overlijden, Daarna de viering van het feit dat Hazes een jaar geleden overleden was.

Daarna het feest dat moest worden gevierd omdat er een half jaar daarvoor zo’n mooie herdenking was geweest.  Opera, film en een vijftal toneelstukken volgden. Een boek is er nog niet geloof ik. Nou ja je gaat al ben je nog als fan zo doorgewinterd in een cafe ook niet zitten te lezen natuurlijk.

Toen het drie jaar geleden was dat hij zijn vrouw voor de eerste keer had verlaten met elk half jaar daarna dat hij weer bij haar terug was.

Ik weet niet hoe dat in de Gazastrook, in Syrie, Oekraiene en dat soort streken is, maar ik zie er werkelijk met smart naar uit dat we hier weer een keertje “heel alleen ons kerstfeest mogen vieieieiren ..”

Je zult het geloven of niet maar ook ik denk ELKE DAG wel een keer aan Dré . Ja verdomme zeg, ik moet wel.

Zoals de Fransen hun wapenindustrie hebben, de Duitsers hun automobielbedrijven langs de autobahn, die nu moeten worden vervangen door tolpoorten omdat mensen te weinig autopech hebben, zo hebben wij de Hazes-industrie. Zo weinig de man vroeger een hitje scoorde,zo gemakkelijk is hij nu iedere dag op de tv.

Het wachten is op een zomeravondgast met al zijn fragmenten (zijn vrouw wil dat wel doen denk ik). Met aan het eind dat prachtige fragment dat hij zijn huilen niet in kan houden als hij wordt gevraagd wat hij nu van de hongere kindjes in Afrika vind. Daar kunnen wij ons toch zo herkennen. Je wordt altijd snel sentimenteel van dat soort dingen, vooral als je ook al een paar biertjes ophebt.

Zo echt Nederlands om meer medeleven te hebben met de mensen die moeite hebben met de verwerking van hun verdriet om de doden tijdens hun toch al zo moeilijke bestaan als parttime alcoholist, dan met de doden.

Je ziet maar: We hebben hier ook echt wel helden. Als ze maar wel nog dommer zijn als wij.
Je ziet het maar: zoveel moeite hebben we niet met vrijheid van meningsuiting. Als het maar een commercieel doel dient.

Als u mij vraagt: Wie is de mol ? Dan zeg ik “Endemol”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *