Schipper van de Kameleon

Beste Wouter.

Om je vast een beetje te helpen om niet in de positie terecht te komen waarin alle door christelijke demo-democraten gedraaide politieke loeren de partijen aan hun linkerzijde willen brengen even het volgende:
Stem dinsdag gerust tegen.

Je zult ons kiezers daardoor niet tegen je krijgen.

Het is verkiezingstijd. Het is kersttijd. Het is de tijd van de naderende afrekening. Je oude vriend, Max, de schipper van de Kameleon, biedt je daarom nu maar liefst € 35,00 voor je samenwerking. Zodat zijn partij weer de indruk kan wekken een sociaal gezicht te hebben. En daarbij rekent die er natuurlijk op dat jij je doelgroep niet bruuskeren wil.
Zeg maar gewoon hardop dat je niet mee wil werken aan een door de overheid gefinancierde verkiezingscampagne waar de doelgroep niet beter van wordt. Zeg nu zelf: hoeveel warmte krijg je voor dat bedrag.

Bedenk zelf liever iets om het zootje op te ruimen. De kiezers die professor Balkenende de vorige keer zo listig van professor Pim heeft gestolen door het tijdig opzetten van zijn Fortuinmasker, komen nu echt niet naar jou voor een halve tank diesel voor in de SUV. En de mensen die dat geld echt nodig hebben die stemmen al lang niet meer.
Je hoeft je niet vooraf te binden aan een linkse meerderheid (voor dat woord links moeten we nu toch echt eens iets anders bedenken, want ik krijg het bijna niet meer uit mijn bek.) Maar er is echt niks tegen om die pokdalige koppen die zo wonderwel dat net zo pokdalige sociale gezicht van de partij symboliseren terug te sturen naar de plek waar ze 5 jaar geleden waren, net zoals nu de spijtoptanten van Fortuin dat al hebben gedaan.
De tijd van gedogen is voorbij. Niet weer Bul Super op sociale zaken.

This entry was posted in Volkskrant. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *