Een auto voor het leven

Tja ik had 10.000 euro over. Het was nog tijdens de vorige crisis. Ik denk ik koop een auto die zo nieuw is dat ik hem 12 jaar zonder inruil aan gort kan rijden. Daarna had ik waarschijnlijk geen auto meer nodig. Bovendien kon ik in die 12 jaar wel wat sparen om er desnoods weer opnieuw één te kopen.
De enige twijfel die ik had ten aanzien van dit simpele plan was dat er mischien in die periode wel andere auto’s zouden komen die meer rekening hielden met het milieu, of dat alsnog investeringen nodig zouden zijn om het ding op een of andere wijze om te bouwen om aan de eisen van het milieu te voldoen.
Inmiddels hebben we Obama die voor zijn verkiezing ferme taal uitsloeg. Hij ging de auto-industrie aanpakken.
Aangezien ik mijn auto inmiddels al weer zeven jaar heb ( bijna twee ambtstermijnen in de bush oliegarchie ) en er in het geheel niks gebeurd is, dacht ik: hm, het zal wel reparaties worden en de lange mars naar de sloper vangt binnenkort aan.
Inmiddels weten we wat meer over de aanpak van de autoindustrie. In 2021 mogen er in de USA geen auto’s meer zijn die meer verbruiken dan 1 op 14. Tegelijkertijd is er een run ontstaan op de wapenleveranciers die verband schijnt te houden met het gevaar Obama. Dat zal vooral zijn vanwege dit revolutionaire plan ?
Nee het enige wat er fout is geweest, is dat ik een auto met een te klein handschoenvak heb aangeschaft. De Europese grondwet past er niet eens in. Het beleidsplan van Wilders en Verdonk wel ja , dat kan ik als niet roker royaal in het asbakje kwijt. Maar waar laat ik mijn UZI als ik straks verplicht word om mijn kapotte kathalysator te vervangen ?

This entry was posted in Volkskrant. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *