Wapenwedloop

Er zijn twee soorten meningen. De ene soort is dat er iets gezegd wordt wat niet op jouzelf betrekking heeft. Ik vindt dat ze alle drugsgebruikers verplicht moeten laten afkicken en als ze dat niet willen, deporteren of levenslang opsluiten. De andere soort meer in de trant van: Ze hebben jou vader vergast, dat moeten ze straks ook met jou gaan doen. Het gemeenschappelijk kenmerk van beide voorbeelden is het shockerend karakter. Als dat niet zo was dan hoefden we immers niet te praten over de vrijheid het te uiten.
Discussie over vrijheid van mening is gebaseerd op aanval en belediging. We praten eigenlijk alleen maar over vrijheid van belediging. Als die belediging er niet was dan was de vrijheid onbestreden.  Nou ja ik laat de repressieve tolerantie en het berufsverbot e.d. even buiten beschouwing . Want dat je je kop nooit boven het maaiveld uit moet steken is een waarlijk intercultureel geaccepteerd gegeven.
Als de mening van de eerste soort is zijn we erg tolerant, als het gaat over de tweede soort wordt dat ineens een stukje minder. Dit is scherp geanalyseerd door Abdou Bouzerda en de Arabische Liga. Wie in een strijd is verwikkeld neemt het fictieve wapen op van de belediging.  Fictief want met geen ander effect dan de gekrenktheid van de tegenstrijder. Fictief ten aanzien van het verloop van de strijd omdat die strijd inhoudelijk wordt gedevalueerd tot een viswijven-partijtje. En dat Abdou kan toch je bedoeling niet zijn. Je doel is rechtvaardig, kies dan ook je wapens met dezelfde analytische scherpte.
Beweren dat de kutjoden de holocaust hebben gefantaseerd en er naast gaan staan met een commentaartje dat je dat doet om de discussie uit te lokken terwijl je het eigenlijk niet meent lijkt mij uitermate onhandig. Daarmee help je alleen maar de kut-pvv-ers in hun strijd tegen de kutmarokkanen, waarvan zoals je weet enkel de kuthomos de dupe worden.
Een dergelijke fictieve wedloop maakt dat de onderdrukte Palastijnen binnenkort dankzij jou tot kutpalastijnen worden verklaard. En dat op den duur allerlei kutburgemeesters de werkelijke mening zullen gaan onderdrukken.
En dat er, oh huiver, maatregelen zullen worden bedacht tot de bestrijding van vrederatten. En dat willen we toch niet.

This entry was posted in Volkskrant. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *