Heren. Niet reageren.

Dames vertel. Want dit ene begrijp ik niet. Ik schets de scene. Op station Amstel zie je een jonge meid lopen gekleed in wat je het best zou kunnen omschrijven als een met moeite de adembenemende inhoud net bedwingend behaatje waar een rokje aan vast zit van dunne stof, strak als de huid zelf de perfecte welvingen van haar buik en een beetje van haar bovenbenen omspannend en meer niet. Net kort genoeg om te zorgen dat je je hoofd volledig stil kan houden. Geen enkele beweging op of neerwaarts is nodig om haar volledige natuurlijke staat te overzien. Met een kleine hartstilstand als gevolg, daar ze Scarlet Johanssen naar de kroon steekt, ook in haar gracieuse beweging.

Je kijkt naar haar bijna met gene, en als gezegd, zonder zichtbare beweging. Zij kijkt dan naar jou, trekt een agressieve blik die zegt: Zie je het goed? Ouwe viezerik!

Ja ik heb het verwijt wel eens moeten aanhoren dat ik een vrouw uit kan kleden met mijn ogen. En dat geef ik ook zonder blikken of blozen toe. Ik heb die gave inderdaad, daarmee ben ik nu eenmaal geboren, daar kan ik niks aan doen. Ik aanvaard ook zonder problemen een terechte bestraffende blik van afkeuring, als er een schaarse keer blijkt dat ik bereidwilligheid verkeerd inschat. Maar bij Scarlet treft mij geen blaam terwijl ik toch gestraft wordt.

Wat moet ik, overigens niet oud, en zeker geen viezerik, van Scarlet eigenlijk doen? Wat verwacht ze van mij? Dat ik mijn ogen dichtdoe en stokstijf blijf staan tot ze gepasseerd is? Voelt ze zich door mij belemmerd terwijl ze op straat loopt om alleen maar de blikken van een man naar eigen keus naar zich te lokken. Brengt ze haar droom tot uitvoering om de ongenaakbare naakte koningin te zijn die opeist van ieder wat haar toekomt terwijl haar schoonheid degenen die haar onwelgevallig zijn slaat met acute blindheid.

Dames vertel: Wat beweegt een vrouw die zich aan de wereld bloot geeft en daarbij niet gezien wil worden?

This entry was posted in Volkskrant. Bookmark the permalink.

10 Responses to Heren. Niet reageren.

 1. jeroen majoor says:

  Avatar van jeroen majoor
  Ik ben welliswaar geen vrouw, maar als man weet ik te vertellen dat als je niet geken zou hebben de
  vrouw in kwestie ook beledigd zou zijn. Bij dat soort types deugt het namelijk nooit.

 2. Catharina Anna Maria van Vliet says:

  Avatar van Catharina Anna Maria van Vliet
  Deze vrouw begrijpt deze vrouw in kwestie ook niet. Mij zul je niet een een vergelijkbaar gewaadje zien.

 3. vuurjuffer says:

  Avatar van vuurjuffer
  ze heeft zich niet zo gekleed voor jou

  ze deed het voor de vrouwen

  met een groet

 4. Mihai Martoiu Ticu says:

  Avatar van Mihai Martoiu Ticu
  Alles heeft een logica. Als gevolg van hyperconsumptie wordt het klimaat opgewarmd. Hoe minder stof in een rokje, hoe minder consumptie. Door overbevolking hebben we veel te weinig agrarisch land om iedereen te voeden. Beter gebruikt men het land om voedsel te produceren, dan lange kleren. Er is een oliecrisis. Hoe kleiner de rokjes hoe minder brandstof wordt gebruikt om de kleren te vervoeren. Het meisje is daardoor ook lichter en verbruikt dus minder brandstof. We zullen binnenkort ook met watertekort krijgen. En als je denkt dat men 2.000 liter water gebruikt voor een t-shirt, dan kan je je voorstellen dat 10 centimeter van een t-shirt, kan een Afrikaanse familie water voor 1 week garanderen.

  Dus het meisje kleed zicht niet voor geile oude bokken zo, maar ze wil de mensheid van ondergang redden. Daarvoor kan jij ook je ogen voor 10 seconden dicht houden.

 5. Catharina Anna Maria van Vliet says:

  Avatar van Catharina Anna Maria van Vliet
  Kennen die heren niet lezen?

 6. fred van der wal says:

  Avatar van fred van der wal
  Ik wil ook zo’n jurk

 7. lidy d. broersma says:

  Avatar van lidy d. broersma
  Het meisje kleedde zich zo voor de JONGE prins op het witte paard.
  Ze zag jou wellicht als een geile ouwe bok :))
  Ken je het lied van de geitebok niet?

  dat gaat zo:

  kHeb jeuk an me dit
  kHeb jeuk an me dat
  kHeb jeuk anme tierelantijntje
  ik wou maar dat ik een geitebok was
  dan hadden we nog’us een geintje
  En alsu ut niet geloven wil
  meneer de commissaris
  dat ‘t meisje 18 jaar is
  nou probeer ‘t naar maar ‘s.

  Maarja helaas ben jij maatschappelijk geslaagd 🙂

 8. svara says:

  Avatar van svara
  interessant blog Simen

  wat het meisje beweegt?
  daar kan ik slechts naar raden
  ik sluit me vooralsnog aan bij het antwoord van vuurjuffer
  wie is het mooiste van het land

  wel weet ik dat vrouwen bijvoorbeeld graag mooie lingerie dragen puur voor zichzelf
  dit hoeft dan niet zichtbaar te zijn voor de buitenwereld
  het gevoel van vrouwelijkheid wordt erdoor vergroot
  dit heeft dan weer een fijne uitstraling naar de omgeving
  een vrouw die straalt vanuit haar vrouwelijkheid functioneert in alle opzichten ‘heerlijk’ lijkt me
  en dan geef je je ook bloot maar dan anders

  misschien zien mannen dat niet en laten zij zich blind maken door bepaalde schaarsgeklede meisjes

 9. Pingback: FAVORIETE REACTIE: | Hardslag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *