Kennis is macht

Ik mag mijzelf maatschappelijk geslaagd noemen, …

In een oude doos vond ik een oud formulier dat ik ooit invulde. Voor de militaire dienst als ik mij niet vergis. Een kleine greep uit de door mij toen gegeven antwoorden.

Heb je ook hobbys ( reizen, lezen en dergelijke ) ? Reizen, lezen en dergelijke!
Wat wil je later worden ? Mezelf!
Wanneer heb je voor het laatst gemenstrueerd ?  Ik kan het me eerlijk waar niet meer zo goed herinneren!

In dezelfde doos onderstaande foto waar je mij in een bontjas en op basketballschoenen met schoolkameraden ziet spreken over mijn hobbies.
Het ging hier over de hobby aangeduid onder en dergelijke. Niet zodanig  aangeduid omdat anders het grapje niet klopte. Maar met muziek is het als met ademhaling. Daar was je je niet bewust van. Het ging hier over het onderwerp dat onze vierentwintig-uurs belangstelling had. De laatst uitgekomen popalbums. "Every picture tells a story." in dit geval.

… want mijn hobbys heb ik allemaal kunnen navolgen.

Reizen doe ik immer. Iedere dag  in de trein naar het werk, of lange wandeltochten door mijn achtertuin. (Ik wil niet binnen roken ). Of ook wel veel als Biesheuvel. Door het altijd afwisselende landschap van mijn studeerkamer. Ik heb ( met Nescio) in Rhenen op de brug gestaan. En met talloos veel miljoenen vaak de stoomtrein naar Birkenau genomen. Lezen heb ik zoveel gedaan dat ik er van ben gaan schrijven.

en … ik ben na al die jaren precies geworden wat ik in die tijd altijd al wilde worden!

This entry was posted in Volkskrant. Bookmark the permalink.

One Response to Kennis is macht

  1. lidy d. broersma says:

    Avatar van lidy d. broersma
    Simen Vrederat, zoveel zelfkennis heeft uitsluitend een mens die zichzelf is. En de onderbouwing is meer dan voortreffelijk. Ik durf zelfs te stellen: Subliem!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *