Vulvapoli

Een exotisch oord lijkt me dat. In de reeks Tripoli, Napoli, Brindisi of pakweg Metropoli vast en zeker een aanrader. Hm..  maar daar zou ik dan toch zeker van gehoord hebben. Of zou het, het is tenslotte december een nieuw bordspel zijn, van Jumbo. Als dat nog bestaat. Het zal wel niet. Er mankeerde tenslotte niets aan.

Bij de Margriet of Libelle neem ik altijd wat meer tijd om de inhoudsopgave te bestuderen alvorens de bladzij op te slaan. Tenslotte toch gedaan. En wat schetst mijn verbazing. Het blijkt inderdaad een exotisch oord te zijn. Een speciale plek voor dames met jeuk aan hun kutje.

Exotisch wellicht maar toch minder interessant om te lezen. Toch maar even gedaan. Overwegend wat ik allemaal zou bedenken om twee bladzijden vol te lullen over mijn eh.. nou ja je begrijpt me al,  wordt mijn nieuwsgierigheid toch gewekt. Welke vreselijke nieuwe ontwikkelingen zouden zich op dit gebied nu weer hebben voorgedaan. Zou het weer propaganda zijn om de vrouwen bij Dokter S. Naaier de kliniek binnen te lokken. Nu de Botox is uitgewerkt over te halen om nu dan toch eindelijk die onderdelen, waarover ze nooit willen praten, laat staan te veel in de buitenlucht te vertonen in het juiste ideale model te laten boetseren. Weinig zinvol, maar mischien nu wel om mee te kunnen paraderen op het strand van de Costa Fantasio bij Vulvapoli.

Welzeker heb ik getwijfeld of ik dit zou schrijven.. Het onderwerp is gevoelig. In ieder geval letterlijk, bleek uit het artikel: Het moet dus juist in de openheid. Want er zijn vrouwen die al twintig jaar jeuk hebben en er in stilte mee rondlopen. En zeventig procent heeft er last van. Waarom horen we daar nooit iets over op deze weblogsite. Of is dit juist de reden dat zoveel vrouwen weblogs schrijven.

Na dit artikel kijk ik toch wel een beetje met andere ogen naar vrouwen. Ik heb altijd een voorkeur gehad om te praten met het zwakke geslacht, en zelfs wat moeite met die vreemde terminologie hen aan te duiden. Maar nu plotseling slaat me de angst om het hart. Al die keren dat mijn gesprekspartners van enthousiasme enigszins onrustig op hun stoel heen en weer bewogen, zouden door mij verkeerd geïnterpreteerd kunnen zijn. Dat kwam wellicht niet in alle gevallen van de waardevolle psychologiserende openbaringen die ik te berde bracht.

Gelukkig bevat het artikel ook voor ons mannen een stukje geruststellende bevestiging. En voor mij de enige echte informatie die ik zonder terughouding geloof. Dat zal u niet verbazen. Een heel groot deel van de jeuk wordt namelijk veroorzaakt door teveel wassen. Éen keer per dag, zelfs zonder zeep of reukmiddelen kan al teveel zijn.

Iets van mijn geruststelling moet ik terugnemen; Gebruik van zeep en reukmiddelen in de buurt van deze lokatie, dat is wel de meest effectieve manier om mannen af te schrikken.

<#comment><#comment>

<#comment>

This entry was posted in Volkskrant. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *