Ik heb de eer u voor te stellen..

In het begin van dit nieuwe jaar vind ik het leuk om u eens een blik te geven op het perspectief dat ik heb op het nieuwe jaar 2010. Op dit moment zit ik even in een luwte. Tijd voor bezinning over hoe ik het dit jaar ga aanpakken. Ik heb alle tijd om op mijn gemak een aantal strategische overwegingen te maken.De allereerste stap is natuurlijk het activeren van mijn netwerk van relaties. Ik doe dit via LinkedIn. Dat beste mensen is de manier om het aan te pakken. Graag geef ik even een klein overzicht van een aantal connecties die ik heb.

Kevin heb ik al een hele tijd niet meer gezien. Om eerlijk te wezen kan ik me hem ook niet zo goed meer herinneren, maar dat ik raakvlakken met hem heb moge duidelijk zijn. Onafhankelijk (net als ik) en zo te zien altijd in voor een lolletje op niveau. Met Mabel ga ik binnenkort een boottochtje maken. Zodra de elfstedentocht is geweest ga ik haar bellen.

Bovenstaande relaties kan ik niet allemaal in één keer benaderen, dat moet soms in twee stappen.Maar het zijn wel de directe relaties van mijn directe relaties, waarover ik u hieronder iets meer vertel.

Om u een indruk te geven omtrent de geweldige mogelijkheden die er liggen in mijn  kennissen- en vriendenkring geef ik u een overzicht van hetgeen ze allemaal kunnen. Aanbevelingen omtrent hun capaciteiten waarvan ik, genereus als ik ben, zeg: Mocht er iets voor u bij zijn, mocht u ergens heel enthousiast over raken, neem dan even contact met mij op dan zal ik u graag introduceren. Omwille van de privacy heb ik de volledige namen in initialen omgezet.Aan de spelling heb ik niks gewijzigd, ik wil de vriendschap niet bruuskeren door te betuttelend over te komen.

V was a very well organised Chairmen of the Works council at N.  He always stayed focused on honest and good social relations at work in a positive way. He is somebody who can build bridges that can connect people and ideas”

M weet het thema van de club: "Het elkaar gunnen dat het ons goed gaat" op een efficiente en concrete manier vorm te geven! Tijdens de bijeenkomsten, zoals de Lunch, brengt zij de juiste personen met elkaar in contact. Dit resulteerd meer dan eens in een succesvolle samenwerking tussen verschillende partijen!

K is naast klant een vriendin die zeker als een high potential mag worden betiteld. Ze heeft een grote drive om het beste uit mensen te halen en is een veeleisende baas die weet te motiveren en te enthousiasmeren. Haar pragmatische manier van werken maakt haar een voorbeeld voor anderen en haar zakelijke aanleg is groots. K is jong en heeft een grote carriëre voor zich.

L is strong in helping others by giving words to what she both feels and thinks.Those two in balance. Great Coach and inspirator.

Van H heb ik de onvergetelijke kunde om ‘out of the box’ te denken geleerd. Hij was voor zijn medewerkers een heldere, bijzonder creatieve, goed communicerende manager die dichtbij de werkvloer bleef staan. Hij neemt altijd de tijd voor de persoon en diens verhalen en creëert daardoor een sfeer waarin iedereen het best tot zijn recht komt.

Dit is slechts een kleine greep uit mijn ongeveer 4000 relaties. En het leukste is: Ze hebben bijna allemaal hetzelfde beroep als ik: Iedereen is Manager, Owner of Manager/Owner. De meeste firmas zijn te bereiken onder de link: MyCompany. Daar tref je meestal één homepage aan met in het beste geval een flash filmpje van vijf bladzijden. Tja logisch natuurlijk. Iedereen heeft het zo druk, druk, druk dat je aan een website altijd te weinig tijd kan besteden.

Het is opvallend dat bijna iedereen op de universiteit heeft gestudeerd. Een prachtige basis natuurlijk, vaak was één jaar genoeg en bij de meesten leverde het geen titels op. Dat zou ook raar staan bij die vriend van me die na jarenlange ervaring als Owner van een firma voor Leiderschapstraining tenslotte zijn ambitie waar kon maken om box-springmatrassen te verkopen via een webshop. Wees eerlijk, je vrouw heeft er toch geen behoefte aan dat je haar vanuit de statuur van Drs. motiveert om een dekbed in een een doos te verzenden na daar eerst "out of the box" over te zijn geënthousiasmeerd.

Ook bijna iedereen is coach. Ik heb wel eens het idee gehad om al mijn vrienden eens uit te nodigen op een feestje en dan te vragen of ze elkaar eens een demonstratie van hun coaching-stijl zouden willen geven. Lijkt me een geweldige ervaring. Mijn plannetje is er bij gebleven omdat ik nog tevergeefs op zoek ben naar een sukkel die zich in zo’n workshop wil laten coachen. En mensen die nog gecoached moeten worden, tja die vind je natuurlijk niet op LinkedIn.

This entry was posted in Volkskrant and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Ik heb de eer u voor te stellen..

  1. Aad Verbaast says:

    Avatar van Aad Verbaast
    Met 4000 relaties kan 2010 niet meer kapot natuurlijk.
    Eeen dikke tien per dag even een mailtje schrijven, en het jaar is al weer gevuld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *