Volkskrantvrouwen van Nederland!

Beste Isis_Nedloni, Tineke-van-Eeuwen, Ingrid van den Bergh, Geroma, Catharina Anna Maria, Ina Dijstelberge, Lidy Broersma, Galadriel, Jezzebel, Appelvrouw, Annet Lemaire, Maria Trepp,Elise van Schouwenburg, Assyke, Maria-Dolores, Antoinette Duijsters, Dianne Soeters, K, etc, etc.


Oftewel: Beste geëmancipeerde Volkskrantvrouwen van Nederland die er teveel zijn om op te noemen, zodat ik maar een willekeurige greep heb gedaan. Voel je dus aangesproken al sta je niet in mijn lijst.

Waarom heeft er niemand gereageerd op mijn schrijfseltje Vulvapoli in december dat ik hieronder dan nog maar eens herhaal, maar dan nu vergezeld van een persoonlijk gericht verzoek.

Taboe of Bah ? Dat is ( en was ) mijn vraag. Een vraag waarop ik toch wel wat meer had verwacht dan nul reacties. Gaat het hier om een echt taboe ? Ik reken op jullie op deze noem het maar speciale Vrederat Themadag.Vulvapoli.


Een exotisch oord lijkt me dat. In de reeks Tripoli, Napoli, Brindisi of pakweg Metropoli vast en zeker een aanrader. Hm..  maar daar zou ik dan toch zeker van gehoord hebben. Of zou het, het is tenslotte december een nieuw bordspel zijn, van Jumbo. Als dat nog bestaat. Het zal wel niet. Er mankeerde tenslotte niets aan.

Bij een Margriet of Libelle neem ik altijd wat meer tijd om de inhoudsopgave te bestuderen alvorens de bladzij op te slaan. Tenslotte toch gedaan. En wat schetst mijn verbazing. Het blijkt inderdaad een exotisch oord te zijn. Een speciale plek voor dames met jeuk aan hun kutje.

Exotisch wellicht maar toch minder interessant om te lezen. Toch maar even gedaan. Overwegend wat ik allemaal zou bedenken om twee bladzijden vol te lullen over mijn eh.. nou ja je begrijpt me al,  wordt mijn nieuwsgierigheid toch gewekt. Welke vreselijke nieuwe ontwikkelingen zouden zich op dit gebied nu weer hebben voorgedaan. Zou het weer propaganda zijn om de vrouwen bij Dokter S. Naaier de kliniek binnen te lokken. Nu de Botox is uitgewerkt over te halen om nu dan toch eindelijk die onderdelen, waarover ze nooit willen praten, laat staan te veel in de buitenlucht te vertonen in het juiste ideale model te laten boetseren. Weinig zinvol, maar mischien nu wel om mee te kunnen paraderen op het strand van de Costa Fantasio bij Vulvapoli.

Welzeker heb ik getwijfeld of ik dit zou schrijven.. Het onderwerp is gevoelig. In ieder geval letterlijk, bleek uit het artikel: Het moet dus juist in de openheid. Want er zijn vrouwen die al twintig jaar jeuk hebben en er in stilte mee rondlopen. En zeventig procent heeft er last van. Waarom horen we daar nooit iets over op deze weblogsite. Of is dit juist de reden dat zoveel vrouwen weblogs schrijven.

Na dit artikel kijk ik toch wel een beetje met andere ogen naar vrouwen. Ik heb altijd een voorkeur gehad om te praten met het zwakke geslacht, en zelfs wat moeite met die vreemde terminologie om hen aan te duiden. Maar nu plotseling slaat me de angst om het hart. Al die keren dat mijn vrouwelijke gesprekspartners van enthousiasme enigszins onrustig op hun stoel heen en weer bewogen, zouden door mij verkeerd geïnterpreteerd kunnen zijn. Dat kwam wellicht niet in alle gevallen van de waardevolle psychologiserende openbaringen die ik te berde bracht.

Gelukkig bevat het artikel ook voor ons mannen een stukje geruststellende bevestiging. En voor mij de enige echte informatie die ik zonder terughouding geloof. Dat zal u niet verbazen. Een heel groot deel van de jeuk wordt namelijk veroorzaakt door teveel wassen. Éen keer per dag, zelfs zonder zeep of reukmiddelen kan al teveel zijn.

Iets van mijn geruststelling moet ik terugnemen; Gebruik van zeep en reukmiddelen in de buurt van deze lokatie, dat is wel de meest effectieve manier om mannen af te schrikken.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

14 Responses to Volkskrantvrouwen van Nederland!

 1. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Gelezen, ook maar aanbevolen, ik vind het artikel niet heel erg sterk.
  Taboe of bah je vraag, het gaat over een (geslachts)ziekte lijkt me, maar ook dat is niet erg duidelijk in je stuk.
  De meesten ziektes zijn taboe, totdat je ze hebt, dan kun je er over praten (soms).
  Maar ik kan natuurlijk niet voor alle vrouwen praten (er zitten een paar mannen in je lijstje trouwens).

  =…de meest effectieve manier om mannen af te schrikken.= jij blijkbaar wel voor de mannen 🙂
  .

 2. Serial says:

  Avatar van Serial
  @ Simen

  Ely de Waal is geen vrouw, hoor.
  Je hebt wel een kutdag uitgekozen voor je themadag, want het kabinet is gevallen.
  Misschien moeten ze met zijn allen naar die Vulvapoli, stelletje kuttekoppen.

 3. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  @Jezz
  @Serial
  Slordig. Normaal kan ik ze toch redelijk uit elkaar houden. Hartelijk dank. Heb de fout hersteld.
  @Jezz
  In het artikel in de Margriet (of Libelle) was geen sprake van geslachtsziekte(n). Geen andere medische/technische aanduiding dan "jeuk".

 4. K says:

  Avatar van K
  Suggestie: http://www.lactacyd.nl/

  Wat vind je er nu zo interessant aan?
  Iris kijkt is ook een man. 😛

 5. Ina Dijstelberge says:

  Avatar van Ina Dijstelberge
  Ach, Simen, heb je geen vrouw?
  Anders had zij je kunnen vertellen dat dit een vrij bekend verschijnsel is.
  Schimmelinfectie is veelal de oorzaak omdat de zuurgraad van de vagina wordt aangetast.
  Naast veel wassen, gebruik van agressieve zeep, kan ook een teveel aan geslachtsgemeenschap een oorzaak zijn.

 6. Isis Nedloni says:

  Avatar van Isis Nedloni
  Beste Simen…….HAHAHAHa…..Nee…zeg…beslist geen geslachtziekte….maar een onschuldige doch zeer lastige schimmelinfectie…..iedere ,meestal, jonge vrouw krijgt daar wel eens last van….ja…wat Ina schrijft…het gaat in het artikel over witte vloed….een verschijnsel wat veelvuldig bij vrouwen voorkomt die de pil gebruiken….de hormonen laten het zuurgraad van de slijmvliezen aldaar veranderen…….ja…de zuurgraad wordt aangetast…..een bakje yoghurt erop doet wonderen…en dan in de periode van genezen vooral niet met zeep wassen…dat haalt de natuurlijke zuurgraad…een natuurlijk beschermingsmechanisme…..zo wie zo uit balans……veelvuldig zeep gebruik is dus taboe voor inwendige uitwendige organen….
  Wat heel veel vrouwen/mannen ook niet weten dat bijvoorbeeld het zaad van partners ook veelvuldig blaasontstekingen kan veroorzaken…..door de hoeveelheid aan bacterieen van het manlijk geslacht of zaad…..
  zelfs als je erg hygienisch bent kun je er last van krijgen….mmmmm…en zo zijn er wel meer typische vervelende vrouwenkwaaltjes die je gewoon met je soortgenoten bespreekt of met den dokter….t is natuurlijk iets intiems…..en via de kunst kun je er een satirische column overschrijven….van een taboe kun je niet spreken……cabaretiers gebruiken deze kwaal ook veelvuldig in hun woordwatervallen….WITTE VLOED genaamd…..hahahaha…..maar…ik denk dat je er ernstig ziek van kan worden bij niet behandelen en/of verwaarlozing van de kwaal…..

  Vriendelijke middaggroet!

  Hahahaha…..goed lokkertje hoor!; ))))))))))

 7. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  @K
  Verkeerd gegokt. Zag Iris als een vrouwennaam.
  Soms is het moeilijk. Bedankt voor je link. Mijn interesse is niet zo gericht op jeuk als verschijnsel.
  De constatering dat 70% van alle vrouwen dit als een groot probleem ervaart en er sommigen bestaan die daar 40 jaar niet over durfden praten tegen een huisarts slaat mij met stomheid. DAt is wat er beweerd wordt.
  En zet mij daarnaast aan het denken over het onthutsende verschijnsel dat er daarbij een aantal zijn die hun schaamlippen willen laten fatsoeneren omdat ze denken dat die niet aan een gefantaseerde norm voldoen. Mijns inziens een vorm van automutulatie.
  Dat mij regelmatig de vraag wordt gesteld of ik mijn penis niet wil laten vergroten irriteert mij. Natuurlijk wil ik dat wel, als iedere man ? Maar uitsluitend in mijn fantasie en niet in een kliniek graag .
  Bestaat er een kans dat er weer een nieuwe commerciele markt gaat ontstaan op een maatschappelijk werkelijk bestaand psychologisch probleem ? Net als bij het botox-probleem.

  Ik ga er vanuit dat jij een vrouw bent. Dit wellicht ten overvloede

  Dank voor je reactie.

 8. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  @ina
  Als je wel eens vaker op bezoek bent geweest dan weet je dat het antwoord ja is, en wat voor één.
  Weet alles van de mogelijke oorzaken van jeuk en dus ook dat het toch redelijk eenvoudig is daar niet teveel last van te hebben. Zij hoort volgens het artikel tot de kleine groep ( 30% ) die daar geen psychisch probleem aan over houdt.

  @isis
  Goeie tip van die youghurt. Werkt dat met alle smaken ?
  Dat jij bij die 30% hoort verbaast me niet.
  Dank voor je reactie.

 9. Catharina Anna Maria van Vliet says:

  Avatar van Catharina Anna Maria van Vliet
  Noem namen en men komt nieuwsgierig aansnellen. Ik ben geen uitzondering,

  Waarom niet eerder gereageerd? Ik heb het niet gelezen ik hou niet alles bij. Enne ik heb er nog nooit last van gehd. Echtgenoot weet hier meer van dan ik want hij was 20 jaar getrouwd met een schimmelslachtoffer.

  Van de yoghurt heb ik gehoord dat na onderzoek gebleken is dat het averechts werkt, yoghurt is ook een schimmel.

 10. Elise van Schouwenburg says:

  Avatar van Elise van Schouwenburg
  Smeerpijp. Ik ben nog maar een kind. Mijn vader en zijn vrienden krabben de godganse dag aan hun zak. Daar vraag ik toch ook niet naar!

 11. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  @catharina etc.
  Ik heb de sterke indruk dat jouw man het bijzonder met jou heeft getroffen.
  hartelijk dank je voor je reactie

  @elise
  Hartelijk dank voor je bah ! Ik kan je uitleg daarbij om eerlijk te wezen niet helemaal volgen.
  Dat is wel jammer want het lijkt er op dat je de enige reactant bent die niet bij de 30% groep hoort.
  Mischien kun je het (op een ander tijdstip ? ) nog wat meer verduidelijken.
  Op dit moment kan ik er weinig anders aan toevoegen dan dat je mij zonder enige belemmering alles mag vragen.

  Hartelijke groet

 12. galadriel says:

  Avatar van galadriel
  Simen, niet alles wat geschreven is, bevat de exacte waarheid…ik ken hem ook niet ;))

 13. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  @galadriel

  Ziedaar, en het ontbreekt jou toch niet aan ogen.

  Hartelijk dank en groet.

 14. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  Acht reacties van de 150 bezoekers. Mijn kleine marketingactie werkte wel degelijk, daar dit substantieel meer is dan normaal. Degenen die hun voetsporen achterlieten, nogmaals heel hartelijk bedankt.
  Never in the field of human interest has so much been owed by so few to so few, zou ik haast zeggen.

  De enige vraag die overblijft:
  Taboe of Bah ?
  Daar van de acht reacties slechts eentje een duidelijke bah was en ik er vanuit ga dat de bah-zegger meestal gemakkelijker reageert ( ik geef toe dat dit ook niet veel meer is dan een vermoeden ) neig ik toch een beetje tot de gedachte dat dit zeker geen praatonderwerp is. En dat de Botokkie’s zich niet hun voortbestaan bedreigd hoeven te voelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *