LAATSTE KANS VOOR (bijna) ALLE PARTIJEN

Vandaag de laatste dag van mijn kiezerscampagne Dit is de laatste kans op enig herstel van vertrouwen.
Ik herhaal de punten waaraan naar mijn mening door een politieke partij aandacht moeten worden besteed om mijn stem te verwerven en omring dit met het motto van mijn campagne.

Inmiddels is het zo ver dat de PVV mij heeft uitgesloten.
Mensen moeten wel aanwezig zijn als ze worden uitgenodigd daar ze anders niet goed naar de andere partijen kunnen luisteren, en het zichzelf zo onmogelijk maken deel te nemen aan de eventuele coalitie die optimaal op de wensen van mij als kiezer is afgestemd.
Wie een hoge opkomst wil moet zelf het goede voorbeeld geven. 
Ook het CDA heeft zijn kansen gemarginaliseerd. Weliswaar lijfelijk wel present, maar met een inhoudelijke bijdrage die niks meer was dan met het vingertje naar de Pvda te wijzen als de partij die mij als kiezer het meest had verwaarloosd. Daarbij is zielig kijken niet het ware kenmerk van leiderschap.

Ik word niet graag uitgesloten, maar ik vind ook dat zij het besef hadden moeten hebben dat de kiezer uiteindelijk precies weet aan wie de verantwoordelijkheid voor het collectieve falen moeten worden toegewezen. Niet voor niets is mijn motto:

==========================================
VERDIEN MIJN AANDACHT MET AANDACHT !!!!!!!!!!!!
==========================================

            SPEERPUNTEN:

 1. Er moet een halt worden toegeroepen aan de industriële vernietiging van de mens.
 2. Subsidiestromen moeten worden omgebogen voor maatschappelijke herinrichting gericht op de bestrijding van eenzaamheid.
 3. Luisteraars moeten in staat worden gesteld te spreken, sprekers moeten worden verplicht tot luisteren.
 4. Normen en waarden die de laatste decennia zijn gemaakt moeten worden vervangen door echte normen en waarden.
              Aandachtspunten:
Afschaffen van het celibaat ter bestrijding van enerzijds het misbruik van minderjarigen en anderszijds het misbruiken van meerderjarigen.
Schooltijden moeten worden verschoven naar de avond, cafe openingstijden naar de ochtend.
Vrijheid van iedere uiting inclusief meningen.
Verbod op gebruik van papier voor reclamedoeleinden.

Postbodes niet langer vrijstellen om het trottoir te verontreinigen met elastiek

5. Bestrijding van werkeloosheid door alle banen op te heffen en om te zetten in geautomatiseerd vrijwilligerswerk met behoud van uitkering.

6. Onderwijs bijstellen door het na de uitvoering van punt 5 maatschappijgericht te maken. Behalve leerlingen ook leraren verplicht aanwezig zijn en verplicht om op te letten. De school is naast instituut voor kennisoverdracht principieel ook vormingsinstituut.

7. Instellen van een vrije pers en een vrij toegankelijk en onafhankelijk staatsbureau voor statistiek.

8. Ministerie van Financieën en Economische zaken zal worden ontdaan van politieke kleur. Het zal worden voortgezet als een dienst voor de financiering van humanitaire besluiten vanuit de wetenschap dat boekhouden een vak is dat door vakmensen kan worden uitgevoerd. net zoals dat ook de gewoonte is bij Stichtingen of Verenigingen met een penningmeester.

9. De eed van hippocrates wordt herschreven om ook recht te doen aan de keus te sterven in plaats van te worden geplastificeerd of levend gemummificeerd.

ONDERHANDELBAAR:

Verbod op het demoniseren van Mozart.

Naast het verbod op verplichte besnijdenis ( krachtens punt 4 ) ook een verbod op het aanbieden van vrijwillige besnijdenis als geneesmiddel aan patienten met een psychische aandoening.

Afremmen van de toenemende handel in de zogenaamde lichaamsdeel-vervangers. ( Botox, Silliconen, Verontreinigende geurzalven e.d.)

Algemeen vervoersverbod voor wapens, levende dieren en toeristen anders dan per fiets.

==========================================
VERDIEN MIJN AANDACHT MET AANDACHT!!!!!!!!!!!!
==========================================

This entry was posted in Volkskrant and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to LAATSTE KANS VOOR (bijna) ALLE PARTIJEN

 1. suikerspin says:

  Avatar van suikerspin
  zit op mijn werk in het kantoortje met uitzicht op het stemgebeuren. Mensen verschillen niet zoveel in de rij bij de supermarkt of hier voor de meldtafel. (ja je leest het goed: rijen. de opkomst zal hier in de stad vast niet tegenvallen)

  Stelde me juist voor hoe hilarisch het hier toe zou gaan als ‘de rijen kiezers’ achter de tafels zouden zitten en de partijen langskwamen om hun stemmen te oogsten.

 2. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  Je kan je niet voorstellen suikertje hoe blij je een beginnend politicus maakt door hem te vertellen dat je aan hem denkt terwijl je op je werk zit. En gelukkig dat het dan geen politicus is van de soort die zegt: Wil jij wel eens als de weerlicht aan je werk gaan. Kan dat wel in onze 24-uurs economie. Maar het is ook al 17.00 geweest zie ik. Is dat een PVV-verrijkte stad of een gewone ?

  Nerveuze groet,
  Simen

 3. suikerspin says:

  Avatar van suikerspin
  Op de hoek van de straat staat het Marokkaanse consulaat, en aan de overkant op de andere hoek, bevindt zich een halal-slager/supermarkt waar ik de superste halve haantjes voor de cafetaria afneem (met cafetariakorting 🙂 De bridgeclub die hier onderdak vindt dat zijn overwegend vvd-ers, één muziekleraar is zelf verkiesbaar voor D66, het mannenkoor vermoedelijk CDA want zingen voornamelijk psalmen… Jeugd- en jongerenwerk dat zullen wel Groenlinksen zijn of op zijn minst SP. Ik denk dat hooguit mijn collega PVV neigt, maar zij weet toch niet hoe ze een stembiljet in moet vullen (soms spreekt spin)

  nee ik bral maar wat Simen, ik weet niet hoe de pvv hier in de stad vertegenwoordigd is, heb me er niet in verdiept. En zal ik eens bekennen: heb ook niet gestemd vandaag. In mijn dorpsgemeente ken ik enkele verkiesbaren van dichterbij en het is kiezen tussen kwaden.

  Ik ga in juni wel

 4. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  Hartelijk dank voor je ooggetuigeverslag. Ik bedoelde met PVV-verrijkte stad eigenlijk of het een der gemeenten was waar de PVV meedoet. Ik had ook kunnen vragen zit je in Den Haag of in Almere.
  De hoek van jou straat geeft mij enige aanwijzing, maar doet me ook tot mijn verdriet aan het liedje uit de dertiger jaren van de vorige eeuw denken waardoor ik een vervelende associatie krijg met de tegenoverliggende hoek.

  Op de hoek van de straat staat een NSB’er,
  ‘t Is geen mens, ‘t is geen dier, ‘t is een farizeeer. .

  Ik heb zelf genoeg verstand ( maar dat besefte je denk ik wel ) om geen vergelijking te maken met die en deze tijd hoor, maar ik hoorde op de radio een verslag uit Almere, waarin iemand zei dat er vanaf een uur of 14.00 een sinistere sfeer hing in de stad.

 5. rikus says:

  Avatar van rikus
  Ik heb net gestemd op D66

 6. suikerspin says:

  Avatar van suikerspin
  Ja ik snapte wel wat je bedoelde maar ik weet dus serieus niet of hier pvv zit (zou het even kunnen vragen aan de mensen van de tafel maar dan denken ze misschien dat dat een excuus is om alweer een dropje te komen pakken)

  Ik vind het beroerd dat er ergens een sinistere sfeer hangt om deze reden. Ik vind het eigenlijk allemaal zo beroerd dat ik er niet te lang bij stil wil staan. Dat meen ik serieus. Ik denk dat we met zijn allen een rottijd krijgen. Een naar klimaat

 7. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  #Rikus
  Dat is het beste nieuws wat ik vandaag hoorde.
  Al denk ik dat ze jou bij D’66 niet snel in het propaganda-team zullen opnemen.

  #Allen
  Tot mijn eigen verbazing zit ik in het vuur van de strijd te reageren op reacties.
  Ik ga ze nu niet meer weghalen natuurlijk. Maar stop er nu weer mee nadat ik al door het bestuur
  op deze vergissing ben aangesproken.

  Hartelijk dank

 8. suiker says:

  Avatar van suiker
  (ik weet gewoon nu pas dat ze alléén in Almere en Den Haag vertegenwoordigd zijn, kruip wel weer onder mijn steen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *