Laatst ontvangen.

Laatst ontvangen.

Licht ons eens toe
hetgeen u ons zo mooi vertelt,
hoe is dat waar ooit uitgepakt,
en wat is het precies en ‘t meest
wat and’ren van u zeggen.

In welke tijd en waarom dan.
Kunt u uw keus uitleggen.
Was het niet beter zo geweest
zoals wij koersten op het meest
en wat wij van u zeggen.

En stel dat wij met u in zee.
Dankzij ons respecteren,
uw duidelijk vermogen tot,
kunnen we dat moet welgezegd
natuurlijk en hoog achten.
Wat kunnen wij, wat denkt u zelf
eigenlijk van u verwachten.

U hoort nog deze week van ons,
nog even uw ambitie.
Wat is uw laatsverdiende loon,
wat denkt u te bedingen.
in onze nood, wij moeten wel
kunnen wij echt niet hoger gaan
dan dertig zilverlingen.

@vrederat 2/2010

This entry was posted in Volkskrant. Bookmark the permalink.

5 Responses to Laatst ontvangen.

 1. thrammy says:

  Avatar van thrammy
  Gluiperig sollicitatiegesprek, mooi weergegeven. Vooral de laatste strofe gaat er stevig aan toe. Ik zie die misselijke Judaskoppen al achter het kolossale bureau.

  Groet

 2. suiker says:

  Avatar van suiker
  Solliciteren:
  noodzakelijk kwaad zo nu en dan

 3. Jezzebel says:

  Avatar van Jezzebel
  Mooi opgeschreven!
  Ik ken deze gesprekken 🙂
  .

 4. joost tibosch sr says:

  Avatar van joost tibosch sr
  De oorspronkelijke contekst van de dertig zilverlingen is een gesprek tussen slechte leiders die de brutaliteit hebben om een profeet te vragen een oordeel over hen te geven: ""Toen nam ik mijn staf Vriendelijkheid en sloeg hem aan stukken om het verbond te verbreken dat ik met alle volkeren gesloten had. En men begreep dat ik dat in opdracht van de Heer deed.. En ik zei; Als je tevreden bent, keer me dan mijn loon uit; zo niet, laat dan maar zittten. En ze betaalden mijn loon uit: dertig sjekel zilver. Toen zei de Heer tegen mij: Breng het maar naar de smelter in de tempel, dat vorstelijke loon dat ze mij waard vinden. Dus smeet ik dat zilver in de tempel bij de smelter neer en sloeg ook mijn andere Staf Eenheid in stukken: de eenheid tussen Juda en Israel". In het denken van de joodse christenen was alles wat jodendom betekende ook voor de wereldbevolking door slechte "herders" in de vernieling gedraaid bij de dood van Jezus en dat doen ze met een verwijzing naar hun profeet Zacharia (hfdst 11). Een manier van verhalen vertellen, die wij niet meer kennen! (Sorry, ik kon het weer eens niet laten!

 5. Pingback: FAVORIETE REACTIE: | Hardslag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *