Christenoffensief tekent zich af.

Het oude liedje wordt weer op de grammofoon gezet. Nadat de grote tuinkabouter enkele weken nog een keer blunderde door in zijn imitatiekunst de VOC mentaliteit in te ruilen voor een Nederlandse vertaling van de speech van John F. Kennedy ( Vraagt u zich niet af wat het land voor u kan doen etc) en juffrouw Laps met roodgloeiende puist en overslaande stem vermengd met de walm van een bessenjenevertje met suiker in een zijzaaltje uitkweelde: "We moeten nu vooral eens beseffen dat een bonus niet vies is !!", tekent zich op het CDA congres vandaag ( of gister daar ik ook nog niet weet wanneer dit stukje klaar is ) de ons aller bekende strategie zich weer af.

Men charterde een bejaarde duikbootkapitein, wiens uiterlijk deed vermoeden dat hij wèl in staat is zijn drie douchebeurten per week onafhankelijk van de zorg te kunnen bekostigen om de aftrap te verrichten.
Een onschuldige bejaarde met aderverkalking die plompverloren stond te liegen dat Wouter Bos het kabinet had laten vallen. Het hele christelijke hondehok moest daar erg om lachen. Minister Klink ( rooie Ab, net zo rood als de rooie Piet van vroeger) maakte het daarna fijntjes af bij de immer slapende Pauw en Witteman door de gelanceerde leugen intact te laten vanuit zijn fatsoen en respect voor deze bejaarde medemens. Een geniale list die ongetwijfeld door Jack R. de Vries zal zijn uigedokterd.

Als deel twee van het offensief, gaan we gewoon weer verder met het scenario van de kleine Max (die zo huilde op het verjaarspartijtje van Middelkoop en hem een tankje gaf met echte lichtjes) en zetten de militaire missie voort in Uruzgan. Rekenend op twee dingen: Een christelijke militair die van tankjes houdt zal aan dit verraad wel meewerken. En daarnaast nog mooier dat een dreigende linkse ( ik krijg het woord bijna mijn bek niet uit) coalitie op die manier prachtig uit elkaar gespeeld wordt. Het initiatief van Pechtold en Femke die Cohen in een moeilijk parket brengt. Wat wil je nog meer.

Het derde onderdeelvan het offensief is het opzetten van een uitgestreken smoel en doodleuk verklaren dat je Nederland zo prachtig door de crisis hebt geleid. Dat je ondanks de altijd op de pof levende PvdA als blok aan het been met dat prachtige hervormingsbeleid ( van drie naar twee douchebeurten zo goed als ik mij herinner ) uit de begintijd van het kabinet gezorgd hebt dat Nederland er niet zo voor staat als …..wat denk je….Griekenland.
Het schrikbeeld van de Griekse situatie ( veroorzaakt door Wouter Bos) moet verhullen dat de sociale hervormingen van Balkenende al plaats hadden voordat er een crisis überhaupt was uitgebroken.

En de kledingspecialist van ons politieke landschap zegt, wie op de CDA of VVD stemt geeft zijn stem aan de PvdA. Een kans (en dat is ook een bekend liedje) om de zwevende kiezer van een hardop liegende partij te laten afglijden naar een leugens suggererende partij, die het achterlijke christendom gratis wordt aangeboden. Zolang er maar net genoeg afstand van Wouter Bos wordt genomen, en men daarmee Job Cohen op zijn zeepkist in een leeg park kan parkeren, is iedere substantiele discussie over ieder wezenlijk onderwerp dat niet in aardolie is bereid, te vermijden. Ook als onschuldige huisvader zal Wouter nog lang als nationale pispaal in de belangstelling worden gehouden.

Blaffende honden bijten niet, slapende honden die moet je in de gaten houden.

This entry was posted in Volkskrant. Bookmark the permalink.

9 Responses to Christenoffensief tekent zich af.

 1. antoinette duijsters says:

  Avatar van antoinette duijsters
  Van de Christen partijen komen we helaas nooit af, het CDA voorop. En ze spelen graag oorlogje ook als dat ten koste van de mensen in ons land gaat.

 2. Theo says:

  Avatar van Theo
  Hoewel ik politiek actief was, ben ik aardig aan het verzaken. Het hele gedoe in verkiezingstijd staat me tegen. Ik weet wat ik ga stemmen en al het gekrakeel er om heen laat ik voor wat het waard is. Je kunt gaan stemmen en dan weet je nog niet wie er premier wordt en met welke partij jouw keuze in zee gaat. Heb ooit in de 90-er jaren gehoopt dat het gebeurd was met die christelijke partijen, maar voorlopig zijn ze er nog en eerlijkgezegd heb ik ze liever dan PVV, TON en PvdD.

 3. Dolf de Waal says:

  Avatar van Dolf de Waal
  Was de speech over ‘Don’t ask what your country…." niet van JFK, ipv sir WRC?

 4. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  @Dolf
  Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Beetje snel geschreven en in de late uurtjes.
  Ga het corrigeren. Dankjewel

 5. The_Saint says:

  Avatar van The_Saint
  Gelezen Simen…

 6. Appelvrouw says:

  Avatar van Appelvrouw
  Wat is t leven toch mooi (om maar wat te zeggen)

 7. thrammy says:

  Avatar van thrammy
  Subliem! Politiek gezien heeft Theo mijn gedachten aardig verwoord. Je hebt het echt goed geanalyseerd. Als ik niet beter wist zou ik je zo een carrière als spindoctor voorspellen. Maar dan moet je nog tot een beetje echte slechtheid worden opgeleid.

  Heel mooi verwoord, mijn oprechte waardering!

  Groet

 8. paco painter says:

  Avatar van paco painter
  Prachtig neergezet.

 9. VSp says:

  Avatar van VSp
  Ach ja, religie is een verdomd goede basis om politiek te bedrijven. Continuiteit verzekerd. Daar moet zelfs een ideologie voor buigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *