Rutte blundert en verspeelt zijn kans.

Bij Mark Rutte zijn de sporen van de mediatrainer onder de kandidaten van de politikliek wel het duidelijkst zichtbaar. Hij is de man is hem verteld "die alles in beweging gaat zetten".
Dat een beeld gecreëerd door mediatrainers nooit door enige inhoud, wijsheid, visie of zelfs maar een simpele redenering volgens de wet van de boerenlogica wordt gedekt zijn we inmiddels wel zodanig gewend dat dit de gemiddelde afgestompte beeldbuiskijker niet belet zijn pavlov-reactie in de dagelijkse peilingen zichtbaar te maken.
De kijker ziet deze jeugdige revolutionair, die zelfs de mening van de "grote denker "Bolkesteyn durft te weerspreken liever stijgen dan het oliepeil in de Mexicaanse Golf.
Men zapt nog liever naar een sterblok over de nieuwe Chevrolet Deep Water Horizon met dubbel uitgevoerde oogkleppen en electronisch verhoogde brandstofinjectie, dan naar rampberichten te kijken waar niet eens drijvende kinderen in worden vertoond.

Nu Jaques de Vries in de gevangenis zit, en het vermoeden overweldigend is dat die zijn bonus desondanks, na het passeren van af, wel geincasseerd zal hebben, voel ik mij gedwongen diens honneurs waar te nemen en tegelijk te zorgen dat de genoemde onkosten niet voor niets zijn geweest.

Andries en Tijsje vroegen aan Mark wat hij er van vond dat de PvdA hun bezuinigingsbeleid had aangescherpt, zodat het programma dat van de (P)VVD dichter was genaderd. En toen ontbrak het oortje van de mediatrainer. Want Mark maakte een vergissing die hem voor de rest van de Campagne fataal zal worden. De samenwerking met PvdA was daardoor bemoeilijkt, want zij lieten zich kennen als een partij die zijn programma zomaar wijzigt.
Waarmee hij dus feitelijk zei: Mijn politieke idealen zijn mij minder waard dan het positiespel van de poppetjes. Waarmee de man "die alles in beweging zet" zichzelf degradeerde tot de beoogde scheepsjongen op de SS Balkenbreuk 4.

Want een beoogde premier moet in staat zijn om vierentwintig uur per dag de schijn hoog te houden dat hij kiest voor de bagage in plaats van de gage.

This entry was posted in Volkskrant and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Rutte blundert en verspeelt zijn kans.

 1. Wattman says:

  Avatar van Wattman
  Het is te hopen dat de vvd-stemmers dat ook vinden. Aan de peilingen te zien laten zij zich graag beduvelen..

 2. Blutch says:

  Avatar van Blutch
  Door het CDA en de PvdA zijn we al beduveld. Wie blijven er nog over?

 3. Zelf Reflectie says:

  Avatar van Zelf Reflectie
  "Met de kennis van nu" (Balkenende, 2010) zullen straks alle partijprogramma’s achterhaald zijn.

 4. paco painter says:

  Avatar van paco painter
  Maar het lullige is; die andere beoogde premiers maken nog meer blunders

 5. alib says:

  Avatar van alib
  Als iemand geen basis heeft, is het wel Mark Rutte. De man heeft geen idee waar hij het over heeft.

  En de kiezers vinden het prachtig. Dus zegt Rutte vooral veel niks, hij herhaalt slechts de slogans die hij er op een miezerige winteravond heeft ingehamerd. Wat ze betekenen doet er niet toe, het gaat erom wat ze bewerkstelligen.

  Rutte lijkt in veel opzichten op Balkenende: de eeuwige stud met de kop van een kleuter. Geen overwicht, geen regie, geen gezag.

 6. keuleniscool says:

  Avatar van keuleniscool
  Naar de peilingen te oordelen , wordt hier een denkfout fout gemaakt .
  De parasiet Cohen heeft een giga puinhoop gemaakt die vele MILJARDEN kost .
  Het wordt de hoogste tijd om de geld verspilling te stoppen .
  Job Cohen is de gangmaker geweest om 30.000 veroordeelde profiteurs , om die het land NIET uit te zetten .
  Dit kost vele MILJARDEN .
  Job Cohen is de hoofd oorzaak van de puinhoop ….Amsterdam .
  Job Cohen is voor de multi Culti onzin !
  Stop die waanzin .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *