Balkenende is een leugenaar.

Geen lange verhalen zijn nodig omtrent het probleem van geschonden vertrouwen in politici, of over de opkomst van populisme in Nederland, wanneer die politici met een glashard uitgestreken smoel een door ieder controleerbare leugen in het gezicht van de kiezer uitwasemen.
Drie kabinetten vielen. De LPF, D66 had een de eerste twee veroorzaakt. De derde en laatste werd aan de PvdA toegeschreven.
Konden we de eerste twee verklaringen destijds, ondanks het feit dat ook deze werden uitgesproken in de begeleidende stank van zijn christen-democratische adem (U moet begrijpen het waren moeilijke tijden), nog noodgedwongen accepteren, de derde was een niet te miskennen voor ieder herkenbare leugen.

Zonder een spoor van trots constateer ik dit al enige tijd geleden te hebben voorspeld.
Wat is er per slot van rekening beter herkenbaar dan de onverbloemde leugen. En wederom (als toen destijds bij het "de anderen draaien"-scenario) versierd met misselijk makende huichelgeluiden omtrent de "jokkende" anderen.

En nu.

Het gepresenteerde plaatje is als volgt. De Pvda is onverantwoordelijk, de VVD verwaarloosd de sociale kant. Het CDA sluit niemand uit.
Samenwerking met PvdA wordt gefrustreerd door de grote leugen. Erg geloofwaardig is het niet samenwerking te zoeken met een partij waar je eerst mee breekt en daarna over liegt. Dat veroordeelt het CDA dus tot een socialisatieproces van de asociale Rutte.

Als die onwillig is, dan is Verhaagen, die de laatste dagen, als eerste reserve duidelijk zichtbaarder in beeld sluipt, in staat op kousevoeten door onze braakselplas in een tegengestelde richting te laveren. Waarin de leugenaar dan voor onze genoegdoening en vreugde ten slotte verzopen wordt.

This entry was posted in Volkskrant. Bookmark the permalink.

8 Responses to Balkenende is een leugenaar.

 1. meneer_opinie says:

  Avatar van meneer_opinie
  Tja, als je niet economisch omgaat met de waarheid, kom je natuurlijk nergens in de politiek. Zeker niet in tijden van crisis….

 2. Maarten says:

  Avatar van Maarten
  Geschonden vertrouwen om bestwil, zou zoiets bestaan.

  Ga je politieke meningen in, in vertrouwen, dan ben je al net zo dubbelzinnig als zij. Als zij die het land willen regeren in opgeschort vertrouwen om bestwil van het land.

 3. VSp says:

  Avatar van VSp
  Niet al te druk maken. Er is ééntje die ver boven al dit gewoel staat, waar de jokkebrokken onder een kopje thee in het geheim een paar keer mogen uithuilen. En opnieuw beginnen.
  Als dat geen geruststelling is, is er nog immer de ‘NATIONALE BETEUTERINGSDAG’ op 10 juni.

 4. Djengiz Khan says:

  Avatar van Djengiz Khan
  Ik kan het huichelachtige gezicht van Balkenende niet meer zien zolangzamerhand. Al heb ik er nooit graag naar gekeken. Hij praat meestal zonder iets te zeggen. Dat vind ik buitengewoon vermoeiend. Bovendien heb ik een gruwelijke hekel aan hun landbouwminister. Het CDA verkoopt zijn eigen moeder nog voor geld.

  Als ik aan Balkenende denk, denk ik aan dat geintje waarbij hij naar Barosso ging om stiekem ons eigen natuurplan ‘Natura 2000’ te ontkrachten ten behoeve van economische belangen…

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1335847.ece/Actie_Balkenende_tegen_Natura_2000_valt_slecht

 5. Annamarie says:

  Avatar van Annamarie
  Het is de waarheid, Balkenende liegt dat het gedrukt staat, is daarbij een kontenlikker en een draaikont.
  Men kan van Fitna denken wat men wil maar om de hele wereld in opschudding te brengen zoals die roeptoeter van een Balkenende heeft gedaan is vragen om ellende. Hij is staatsgevaarlijk en alleen er op uit om zich binnen de EU een hoge positie te angelen, daar heeft hij al reeds nederland voor opgeoffert.

 6. Blutch says:

  Avatar van Blutch
  Ja, met de kennis van nu…………..

 7. Peter says:

  Avatar van Peter
  Het probleem is natuurlijk dat een politicus die niet liegt heel snel politicus af is.
  Een goede politicus liegt dus zonder dat de meeste mensen dat in de gaten hebben.
  Zo kon Balkenende alweer vele jaren geleden op een CDA bijeenkomst in het hoge Noorden zonder blikken of blozen verklaren ´dat het ging om de toekomst van het Afghaanse volk´.
  En een goede politicus zorgt er voor dat als hij rapporten laat maken dat daar in komt te staan wat hij er in wil hebben.
  Balkenende is dus geen goede politicus, de door hem zelf benoemde Davids bestempelde Balkenende als handlanger van oorlogsmisdadigers.

 8. paco painter says:

  Avatar van paco painter
  Kom je daar nu pas achter?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *