Balkenende toont sociaal gezicht.

De route die de grote leugensmurf eerder deze week heeft ingezet kende vandaag zijn vervolg. Mocht u zich afvragen: Waarom toch deze interesse in een dergelijke middelmaat, dan kan ik niet anders zeggen dan dat ik mijzelf daarover niet minder verbaas.
Het zit hem in de aandrang de logica zoals die in de gemiddelde mens heeft post gevat te vergelijken met de logica van politieke acteurs. Acterend op het witte doek dat door louche vastgoedhandelaren en hun ruim bebonuste financiers in onze huiskamers wordt opgesteld. Daar gaan we dan.

Balkenende sprak duidelijke taal toen hij van de week vertelde dat het (P)VVD-programma te weinig sociaal was, vergeleken met de ideeën die bij hem leven. In het radiodebat begon hij dus vandaag met het resocialiseren van de (P)VVD. Hij deed dat, en dat is vastgoedlogica, door de meest hevige veroordeling, je zou het bijna een fatwah kunnen noemen, uit te spreken over het meest asociale aspect in het (P)VVD gedachtegoed. Praten over hypotheekrente-aftrek zal voor hem een breekpunt zijn.

Daarmee toont hij het sociale gezicht van het CDA in scherpe lijnen aan de kiezer. Zoals u weet wordt de christen-politicus altijd geïnspireerd vanuit het geloof aan de heiland die voor ons gestorven etc en blah, blah. 
Dat is de verklaring voor de diepe compassie met juist die groep in onze samenleving die door de asociale opstelling van Rutte over vijf jaar tot armoede zal vervallen vanwege het feit dat hun het recht wordt afgenomen om geld te verdienen aan het schamele bezit van meer dan één woning, of aan het bezit van één woning die slechts vijfhonderduizend eurosjekels waard is.

Besef het goed (P)VVD-ers. De VVD is vast goed, maar christelijk-sociaal vast beter.

This entry was posted in Volkskrant. Bookmark the permalink.

3 Responses to Balkenende toont sociaal gezicht.

 1. Ingrid van den Bergh says:

  Avatar van Ingrid van den Bergh
  Wat Balkenende betreft: zijn linkerhand geeft, zijn rechter zal nemen.
  De kracht zit ‘m in de verpakking.

 2. Verbaas says:

  Avatar van Verbaas
  Heerlijk als ik ergens in een verhaal mijn naam zie staan! Ik had me eigenlijk ‘de’ moeten noemen…

 3. Annamarie says:

  Avatar van Annamarie
  Wat Balkenende betreft is de verpakking beter als wat erin zit.
  Laat hem maar eens beginnen met de eigen nederlanders te sparen inplaats dat ze werken moeten voor de "zieligen". Regeren is vooruitzien JP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *