Job Cohen wint debat (van Frits Wester)

Ik wil in het midden laten of het opzet was of gewoon onbekwaamheid. Feit was dat Frits Wester ( ja diezelfde die ooit een kwis won door de antwoorden van het papier van de presentator af te kijken ) de razers razen liet. En dat die razers dat ook deden tegen de enige persoon die aan zijn stijl wilde vasthouden was ook zijn schuld niet. Maar toch zag je hem denken: "Dan moet die Cohen ook zelf maar zorgen dat hij net zo’n smeerlap wordt"

Ook het team van commentatoren, waarvan er één zelfs hardop toegaf dat het een beetje op studio sport leek, stortte zich gretig op de vertraagde opnamen van de speler wiens onzekerheid zijn grote verlies moest aanduiden. Zelfs Asough Nogiets (sorry ik kan er even niet opkomen) deed mee. Dat laatste zal ongetwijfeld verband houden met haar overstap van parlement naar bedrijfsleven, wat publieke figuren altijd direct een ander perspectief laat demonstreren. Niemand vroeg zich af waarom Wilders daar mocht staan in plaats van de SP.

Jazeker. Job Cohen kwam onzeker over. Die onzekerheid was de onzekerheid van een man  in een vijandige omgeving die zijn gedrag in overeenstemming wil laten zijn met hoe hij vindt dat een politicus zich in het openbaar dient te gedragen. Al wordt je aangevallen onder de gordel met inhoudsloze flauwiteiten, kaats dan niet ook valse geluiden terug,maar herhaal gewoon rustig je eigen standpunt. Ga niet in op de aantijgingen om daarmee ook buiten de inhoud te raken waarover je wil praten. Vanwege die congruentie van opvatting en gedrag, torende hij royaal uit boven het groepje medeleiders die hem omringden.

De uitslag van de kiezers bleef om die reden afspiegeling van de normale peilingen. Iedereen stemt immers voor zijn eigen kandidaat, tenzij er blunders worden gemaakt, die niet tot de normale Balkenendeblunders horen.

Mocht het misschien medelijden zijn geweest waardoor de actie "beschadig Cohen" niet lukte, dan was dit hoogstens het zelfmedelijden dat de kiezer had, de afgelopen jaren te zijn gekoeieneerd door de rechtse mafia die niet verder kwam dan met elkaar te bekvechten over wie behalve de onrendabelen nog een kleine bijdrage moet leveren aan de bezuinigingen. De autohandelaren of de huizenhandelaren.

This entry was posted in Volkskrant. Bookmark the permalink.

16 Responses to Job Cohen wint debat (van Frits Wester)

 1. paco painter says:

  Avatar van paco painter
  Persoonlijk vond ik Cohen ook afgaan als een gieter.Uit medelijden daarna iemand tweede in een debat laten peilen vind ik dan ook wel erg kort door de bocht.
  JP vond ik sterk. Wilders ook mar die verknoeide het weer met een kudopmerking over de Marokkanen.
  Rutte is de lachende vierde.Hij gaat oogsten (helaas)

 2. cor3306 says:

  Avatar van cor3306
  paco; dat is zo, maar wat is het een fijn feestje om met z’n allen iemand aan te pakken

 3. cor verhoef says:

  Avatar van cor verhoef
  Ik heb het debat zojuist op Youtube gezien en onderschrijf elke letter van je blog.

  Aanbevolen!

 4. Zapruder says:

  Avatar van Zapruder
  Het licht natuurlijk allemaal aan Frits Wester. Wat een gezeur. Zowat de hele publieke omroep is een PvdA bolwerk. Daar zul je vanuit linkse hoek niemand over horen. Cohen was zeer zwak en daar had Frits Wester niks mee te maken. Balkenende en Rutte vond ik sterk, Wilders schreeuwde het hardst maar zei weinig.

 5. Rene Scheffer says:

  Avatar van Rene Scheffer
  Hebben mensen wel naar de inhoud geluisterd?

 6. eva says:

  Avatar van eva
  Jammer voor Cohen.
  Het lijkt wel of deze functie voor hem toch iets te hoog gegrepen is.
  Nee, niet te hoog maar hij is er niet vilein genoeg voor.
  Jammer dat jekennelijk zo moet zijn in die kringen

  gr eva

 7. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  @Eva
  Welke kringen bedoel je nu ?
  Maatschappelijk gemotiveerde bestuurders of zeepbellen blazende programmamakers van de commerciele of anderszijds afhankelijke media ?

 8. Irene says:

  Avatar van Irene
  Hulde voor dit blog. Cohen vertikte het (als enige) om zich te verlagen tot hyenagedrag. En Frits Wester beloonde dat hyenagedrag door, ondanks zijn obligate ‘U moet elkaar laten uitpraten,’ onderbrekingen niet alleen toe te staan maar de onderbreker formeel het woord te geven.

 9. Marius van Artaaa says:

  Avatar van Marius van Artaaa
  Fritsje heeft destijds ook
  leidingloos Pimmetje
  Melkertje laten
  inkrimpen.
  Afgezien van F’s onbekwaamheid
  om ergens een debat van te maken en
  ook dat RTL4 maar 1 format kent
  (wat ruist er tussen de schuifdeuren)
  was het Job Cohen zelf die faalde

  genant dat gehakkel
  nog genanter dat hij dat niet toegaf
  en het genanst was dat hij meende dat
  hij toch niet ieder cijfertje paraat kon hebben
  terwijl het gvd zijn eigen verkiezingsprogramma betrof
  dat hij niet in zijn kop had gestampt

  amateurs, stuk voor stuk

 10. Bert Vlierman says:

  Avatar van Bert Vlierman
  Simen raakt een belangrijk punt, dat door de pers volledig wordt genegeerd, namelijk dat de kiezer de kiezer niet meer is.

  De sluimerende onrust wordt al te gemakkelijk vertaald naar een instabiele politieke voorkeur, en de roep om een krachtige leider, maar gaat natuurlijk veel dieper. De afkeer van het repectoze doorschetteren van Rutte, Wilders en Balkenende hoort daar ook bij. Frits Westers begrijpt dat niet. Die denkt dat de kijker een gevecht wil zien. Een neoliberale survival of the fittest, met veel bloed, en het liefst een paar doden of tenminste een stervende.

  Tijdens de evaluatie, gisteravond op RTL4, bleek hij danig van slag te zijn, en liet hij zich zichtbaar verbolgen door de medepresentator wegzetten als een lastige schooljongen. Hij bloosde, keek veel boos weg, hakkelde of mopperde, en kwam terecht in de figurantenrol. Maar ja, hij is dan ook geen politicus die in een van a tot z vijandige omgeving zichtbaar moet maken dat ie onkwetsbaar is.

 11. Trudy says:

  Avatar van Trudy
  De linksen moeten niet zo janken, want bij DWDD zitten er alleen maar pluimage van G/L PvdA SP en D’66.
  Als er eens een Wilders of een Rutte of wie dan ook van die rechtse partijen daar zit, dan worden zij met onfatsoen bejegend, en dat mag wel…
  Cohen is een sympathieke man, maar hij moet zich niet wagen aan zijn onbekwaamheid als lijsttrekker, want dat wordt keer op keer bewezen en logisch dat zijn tegenstanders daarop inhaken
  Als de linkse partijen Rutte willen inmaken dan doen zij het ook, maar nu was het eens een keer andersom, en meteen is rechts een stuk vuil…

 12. Annamarie says:

  Avatar van Annamarie
  Ja heer Vrederat, ik zou zeggen tegen de linkse collonne: "Wat gij niet wil dat u geschiedt, flik dat ook een ander niet.

 13. Bert Vlierman says:

  Avatar van Bert Vlierman
  Ook hier weer dat rare verschijnsel dat juist rechts in reacties scheldt. Wat is daarvan nou de oorzaak?

 14. René Louman says:

  Avatar van René Louman
  HELMAAL MEE EENS

  Had je mijn filmpje voor en over Cohen al gezien ( een ppaar blogs geleden )?

  Hier een link rechtstreeks naar youtube

  http://www.youtube.com/watch?v=6sDKO4DTmco

 15. Appelvrouw says:

  Avatar van Appelvrouw
  Ik denk dat ik maar op de partij tegen opgesloten beelden stem.

 16. thrammy says:

  Avatar van thrammy
  Beetje laat kom ik je zeggen dat ik het helemaal met je eens ben. Ter aanvulling: politiek is show. De handigste acteur steelt die. Helaas, helaas zijn we daardoor overgeleverd aan een stel handige rakkers. Bij ons in het dorp zeggen ze van het politiek bedrijf: wie het kan wil het niet, die het kan wil het niet. Zo zitten we met een stel mensen opgescheept die er om bepaalde redenen zitten, maar niet omdat ze zo goed of integer zijn! Prima blog, goed verhaal!

  Groet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *