Wordt Rutte de nieuwe Verwoerd.

Er wordt gezocht naar een informateur. Tot mijn grote schrik viel de naam Ivo Opstelten. Een man die ooit de voorzitter was van een Stichting waarvan ik werknemer was. Die bij personeelsbijeenkomsten de gewoonte had mijn afwijkende mening over zaken publiekelijk te beoordelen door op momenten dat er in een cirkel collegiaal werd gesproken, met zijn hakken op mijn tenen te gaan staan, en onderwijl in een wolk van vriendelijkheid met collega’s in gesprek te gaan over het nut dat hij toekende aan hetgeen ik net op dat moment even niet beaamd had. Daarmee tegelijk voorkomend dat ik nog kon deelnemen aan het gesprek dat ik zelf begonnen was.
Ook iemand die de boel bijelkaar houdt. Door wie niet hoort bij de groep die hem is toegedaan de arrogantie van zijn dikke reet te vertonen. Kortom: Precies de figuur die we op dit moment nodig hebben.

De bedoeling is dat we de, wat ik noem de knesset-variant gaan uitproberen. Rechts, rechtser gecombineerd met orthodox rechts. Net als in Israel een noodverband van samengeraapte macht versterkt tot meerderheid met de ideologie van reactionaire sectes. En met dezelfde bedoeling: Het bezweren van een nationaal gevaar dat ons land bedreigt.

Het gevaar van de kritische analyse, wellicht leidend tot de ontmanteling van de pathologie van het economische-groeisyndroom.

Wilders’ inbreng in de knesset-variant (die tevens zijn natte droom is) zijn twee dingen. Een sociaal financieel beleid en de invoering van apartheid. Rutte zal aan hem moeten vragen één van de twee zaken te ontbreken ( = ontdoen van de status breekpunt). Rutte moet dan kiezen welke van die twee voor hèm het breekpunt wordt. Het lijkt me duidelijk dat een sociaal financieel beleid als keus totaal onaanvaardbaar is. Hetgeen betekent dat hij voor het incasseren van de 24 PVV-zetels geen andere mogelijkheid heeft dan in navolging van Hendrik Verwoerd als de tweede Nederlander de geschiedenis in te gaan die apartheid in gaat voeren.

En de kleine Max hoeft niks te doen dan zijn van alle emoties nog betraande gezicht in de juiste plooi te trekken. Van minister naar vice-premier. Het is toch promotie.

This entry was posted in Volkskrant. Bookmark the permalink.

5 Responses to Wordt Rutte de nieuwe Verwoerd.

 1. Wattman says:

  Avatar van Wattman
  Ik deel je analyse maar wel in de veilige wetenschap dat die regering snel gaat vallen…

 2. Wim Duzijn says:

  Avatar van Wim Duzijn
  De enige echte LIKOEDNIK binnen de wereld van de rechtse liberalen is WIM KORTENOEVEN. Lid van de Tweede kamer fractie van de PVV.

  Kortenoeven is al tien jaar verbonden aan het Centrum voor Informatie en Documentatie Israel (CIDI). Hij schreef een groot aantal artikelen en boeken over de jihad tegen Israel, waaronder het boek De Kern van de Zaak. "Mijn inzet: het stoppen en terugdraaien van de islamisering van Nederland zodat ons land weer leefbaar wordt. Israel is onze eerste verdedigingslinie."

  http://www.pvv.nl/index.php/9-juni/kandidaten

  Die man bezit twee nationaliteiten, waar GEERT WILDERS zo fel op tegen zegt te zijn.

 3. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  @Wim Duzijn
  Hartelijk dank voor je informatieve link.
  Een merkwaardig griezelkabinet.
  Als je de begeleidende tekstjes leest dan zitten er behalve Wolven in Schaapskleren naar het lijkt ook nog wel wat Schapen in Wolfskleren tussen.
  Goed voor LPF-achtige toestanden ?

 4. Wim Duzijn says:

  Avatar van Wim Duzijn
  Likoedniks zijn splijtzwammen. Ze zetten mensen tegen elkaar op. Wie in liberalisme VERDRAAGZAAMHEID wil zien kan onmogelijk het Likoed-liberalisme verdedigen.

 5. Katrien Hoeien says:

  Avatar van Katrien Hoeien
  Voor mij is bedenkelijk dat de informateur z’n brood verdient, behalve z’n inkomsten als lid van de eerste kamer en fractievoorzitter daar, aan het Leidse anti Islam instituut wat doorgaat voor universiteit.
  Zou Uri Rosenthal ook in de gang zitten waar Bolkestein, Ellian, Cliteur, Hans Jansen en Kinneging hun snode plannetjes smeden ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *