Derde wereldoorlog.

De derde wereldoorlog is een onderwerp waarover ik al vanaf ongeveer 1963 heb horen spreken. De napraat over de Russische inval in Hongarije, de Cubacrisis, de ontwikkeling van verschillende soorten gruwelijke bommen en raketten, ik noem ze voor het gemak maar de alfabetbommen (Ik heb zelf gehoord van A-Bom en H-Bom, maar ik ken de mens inmiddels goed genoeg om te vermoeden dat we wel ongeveer tot de Z zullen zijn gevorderd.)
Gebeurtenissen die op zekere momenten zelfs theorieën veroorzaakten dat er veel mis was met de geestelijke volksgezondheid vanwege de collectieve angst-psychose die werd veroorzaakt door de dreiging van een nucleair conflict met de vijand die op dat moment in de mode was. Op dit moment zijn het Henk, Ingrid, Piet-Joris en Korneel (Het zullen mannen met zwarte baarden zijn ) uit Almere geloof ik. Zij kunnen ons na al het eerder beloofde geweld toch niet echt meer imponeren.

Afgestompt als we zijn. Volgevreten tevreden met hormonenvlees en een vetrijk dieet op smaak gebracht met kankerverwekkende chemicalieën. Levend in de waan dat er weliswaar geen God meer is, maar toch wel iets van wat je een vage overheid zou kunnen noemen die zorgt voor ons dagelijks brood. Waarvan we niet zeker weten of dat nu de onschuldig ogende sullen zijn als Balkenende of Job Cohen.
Ofwel hun superieuren waarvan nog minder weten. Dat ze geen familie van Bin Laden zijn is wat we maar aannemen. Maar waarvan we wel zeker weten dat zij voor ons zorgen. We hechten een merkwaardig vast geloof in die onzichtbare mafia die ons bestuurt ergens bovenin die onduidelijke cellenstructuur. Dat opperwezen zorgt voor ons zieleheil in het "hiermaals". Zodanig groot is het geloof dat we niet eens gemerkt hebben dat de derde wereldoorlog al lang is begonnen. Onduidelijk blijft ook wie het eigenlijk zijn die hem hebben opgestart.

Na het Mosterdgas en later Zyklon-B te hebben ingezet voor industriële vernietiging van de mens is de biologische oorlogsvoering tot een geperfectioneerd niveau opgevoerd. Net als de vorige keren (zoals Freeman Dysan in "Het schitterend ongeluk" zo duidelijk verklaarde) is het succes niet gelegen in de stand van de technologie van geavanceerde wapenssystemen maar volledig gebaseerd op de logistiek en de bureacratische regelmaat waarmee de aanvalsgolven worden ingezet. Er was geen andere reden om Dresden plat te branden dan dat het in de planning stond. Nu is Co2 één van de meest gebruikte middelen. Plastificering van de Oceanen wordt als wapen ingezet op zee. Op het land worden de communicatiemedia vooral ingezet voor propagandadoeleinden. Het slagveld wordt uit beeld gehouden, er worden fictieve vijandbeelden gecreëerd, en als summum worden soldaten voor de strijd gerecruteerd die zich niet eens bewust zijn te worden misbruikt voor oorlogsdoeleinden. Soldaten die aan de vernietiging bijdragen door te consumeren. En zonder soldij, behalve dan wat men wel noemt "koopkracht", waarmee de zevende Mobiele telefoon binnen handbereik komt.

Geen logistieke organisatie zo perfect dat er niet eens iets mis kan gaan. Terwijl het gepland was om de 9,5 miljoen liter olie die gister (en alle andere dagen) uitstroomde in de Mexicaanse Golf via de normale oorlogslogistiek van benzinepompen in de automobielen van consumenten te plaatsen, en deze door uitlaatpijpen in het milieu te pompen, zorgt een lek in een uitlaatklep op de zeebodem, dat de oorlogshandelingen ineens bijna ongecamoufleerd zichtbaar worden. Omdat het gebruikte gif rechtstreeks over het beoogde doelwit wordt uitgestort.

En daarmee medesoldaten dreigt een groot gevaar voor onze vijand. De vijand die de berichtgeving over de slag om de Mexicaanse Golf om die reden zorgvuldig naar pagina vier van de kranten dirigeren.
Het gevaar dat consumenten/strijders zich ineens bewust kunnen worden van wat ze eigenlijk aan het doen zijn. Dat we gaan beseffen dat we al lang "rekening rijden" Dat er verzetsgroepen zouden kunnen ontstaan.
Dat men zich bewust wordt van het feit dat een cellenstructuur ook omgekeerd kan werken. Dat we de kop uit het zand zouden kunnen halen. En niet langer blijven geloven in de lethargie van de ontkenning dat we wel zelf verantwoordelijk zijn en van het geloof dat onoverkomelijke machteloosheid maakt dat we ons gewillig naar de ingang van de poort moeten laten leiden waar boven staat: "KONSUMIEREN MACHT FREI"

This entry was posted in Volkskrant and tagged . Bookmark the permalink.

22 Responses to Derde wereldoorlog.

 1. antoinette duijsters says:

  Avatar van antoinette duijsters
  En zo is het, we zijn de vijand van onszelf omdat we alles geloven wat ons voor gehouden wordt.

 2. Observeerder says:

  Avatar van Observeerder
  Verdomd als het niet waar is Simen ..
  Volledig mee eens ..maak je borst maar nat voor wat er nog komen gaat .
  De methaan in het water verzorgd ons met een groter probleem dan die lullige CO2
  Ik vond dit op internet..

  http://www.youtube.com/watch?v=qO193f8xAls

  via

  http://www.rense.com/

  Ik wil niet bij de doemdenkers horen maar zit er al midden in …
  Ik observeer en concludeer alleen maar en mijn conclusies wil je niet weten.
  Met vriendelijk groet
  Observeerder

 3. tricky_venture says:

  Avatar van tricky_venture
  Zit hier ff met een mond vol tanden.. Ben het echt helemaal met je eens, mooi geschreven ook! top!
  En wat is doemdenken tegenwoordig nog? Mensen zitten er midden in en moeten is wakker worden. De Guerilla warfare van de conglomeraten wordt steeds meer zichtbaar, en of ze het nu willen of niet, mensen kunnen zelf steeds beter de stippen verbinden tussen regeringen, zakenleven en criminele organisaties, op welk niveau dan ook

 4. VSp says:

  Avatar van VSp
  Riesiges Ölfeld in der Nordsee entdeckt
  Maak de borst maar nat……………

  Erschienen am 28.06.2010 | dpa

  Eine Gruppe britischer Firmen soll Zeitungsberichten zufolge ein riesiges Ölfeld in der Nordsee entdeckt haben. Das Feld könnte das größte sein, das seit rund zehn Jahren in der Nordsee gefunden wurde, berichtete die "Sunday Times".

  Probebohrungen sollen für Klarheit sorgen Die Firma Encore Oil wolle die Entdeckung in den kommenden Tagen bekanntgeben. In dem Gebiet nahe der Ostküste von Schottland sollen bis zu 300 Millionen Barrel Öl liegen. Etwa die Hälfte daraus könne gefördert werden, hieß es. Derzeit werde weiter gebohrt, um herauszufinden, ob der Fund Teil eines Systems sein könnte, in dem sich sogar bis zu 800 Millionen Barrel Öl befinden.

  Rohöl ist noch vor Kohle und Erdgas mit rund 40 Prozent der größte Energielieferant weltweit und gehört zu den wichtigsten Wirtschaftsgütern im Welthandel. Ein Großteil des geförderten Öls, rund 50 Prozent, wird in Form von Benzin an die Verbraucher weitergegeben. Heizöl kommt auf einen Anteil von 25 Prozent.

 5. tricky_venture says:

  Avatar van tricky_venture
  Linkje over kankerverwekkende hormonen en vitaminen
  http://www.youtube.com/watch?v=lyLI8UVdTzQ&feature=related
  "Codex Alimentarius was created in 1962 as a trade Commission by the UN to control the international trade of food. Its initial intentions may have been altruistic but it has been taken over by corporate interests, most notably the pharmaceutical, pesticide, biotechnology and chemical industries."

 6. svara says:

  Avatar van svara
  ZO!
  terecht de beide voetjes weer op de grond op deze zonnige dag die begon met mijn koppie in de wolken…

 7. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  @svara
  Ik dacht dat jij dat combineren kon !?

 8. marijke says:

  Avatar van marijke
  hm… ik had eerst willen schrijven dat ik hoop dat ik dood ben als de derde wereldoorlog komt, maar in feite zitten we er al middenin.

  het woord ‘Konsumzwang’ heb ik trouwens voor het eerst in Duitsland gehoord, toen er ook in Duitsland een groepje mensen was dat geloofde dat je er niet echt aan mee hoefde te doen, je ertegen kon verzetten als je dat wilde…

 9. svara says:

  Avatar van svara
  < Ik dacht dat jij dat combineren kon !? >
  je zegt het
  je dacht het

  altijd leerling van het leven
  oefenig baart kunst
  mischien ooit

 10. PiratePete says:

  Avatar van PiratePete
  Consumeren

  Een uit de hand gelopen hobbie!

 11. maria-dolores says:

  Avatar van maria-dolores
  @PiratePete,
  volgens mij was het geen hobby, maar een droom: net zo veel kunnen consumeren en verspillen als ‘rijke mensen’… en nu zit men eraan vast: als je niet om de twee jaar een nieuwe auto koopt, ziet iedereen dat je eh… niet zo veel succes hebt… en minstens twee keer per jaar nieuwe kleren, zodra de modekleuren en de snit weer veranderen. en tassen, schoenen, mobieltjes, computers, duur eten. en alle boeken waar iedereen het over heeft (dankzij de reclame), vakanties, schoonheidsoperaties, superextrabreedbeeldtelevisie en een tweede huis.

 12. Appelvrouw says:

  Avatar van Appelvrouw
  En toch was de eerste wereld oorlog erger.

 13. PiratePete says:

  Avatar van PiratePete
  @maria-dolores
  Ik krijg hier in Australie vaak het gevoel dat ´shoppen´ de grootste vrijtijds besteding is!
  En naar ik begrepen heb, gaat Nederland ook hard die kant op (of is er al!)

 14. Observeerder says:

  Avatar van Observeerder
  nog een filmpje …van 7 mei ..bijna 2 maanden geleden …
  luister kijk en huiver ..
  de zwarte dood..

  http://www.vkblog.nl/bericht/320874/BP_Oil_Spill_-_Rig_disaster#

 15. Roberto la Verita says:

  Avatar van Roberto la Verita
  Gezien de huidige Kwalitiet & Kwantiteit,kan ik U de garantie geven dat er GEEN 4e wereldoorlog komt.
  Roberto

 16. Wattman says:

  Avatar van Wattman
  Een fel stuk, maar bijzonder waar. Wij zijn zelf de aanstichters van alle kwaad. maar kunnen de geest zelf niet in de fles krijgen. Daarvoor bewaar ik wel nog altijd een geloof in de overheid. Al verdampt dat weer een beetje als ik jouw stuk lees…

 17. Roberto la Verita says:

  Avatar van Roberto la Verita
  Annamarie 28-06-2010 16:06
  Annamarie,de derde moet nog komen?
  Die broeit,als deze gaat branden komt er geen 4e.
  Roberto

 18. Roberto la Verita says:

  Avatar van Roberto la Verita
  @ Wattman 28-06-2010 16:45
  U bent wel optimistisch,
  Ik heb nog nooit enig vertrouwen in een overheid gehad,
  Ik heb meer vertrouwen in de mens,mits ze
  natuurlijk hun hersens eens gaan gebruiken.
  Roberto

 19. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  @Annamarie
  Jouw links gaan allemaal over een totaal ander onderwerp. Of heb je daar een andere uitleg bij ?
  Ik wil geen ruzie met mezelf, vanwege mijn regel dat ik reacties verwijder als ze niet over het onderwerp gaan.

 20. Rob Kruzdlo says:

  Avatar van Rob Kruzdlo
  Thuis in de jaren 1960 spraken niet alleen mijn ouders maar ook de jeugd over de aankomende derde wereld oorlog. De muur stond er nog maar het gevoel is gebleven. Misschien moeten we een goed gevoel hebben over het idee van de derde wereld oorlog. Gek…maar wel waar.

  A.b Groet Rob

 21. Gerrit-Ombo says:

  Avatar van Gerrit-Ombo
  Oorlog; continuing story met tussenpozen van gecontroleerd geweld…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *