Joint Fight Akkoord

Nederland aan de vooravond van een nieuwe Gouden Eeuw. Het zwarte goud, ja beter nog. Daartegen zijn geen kruidnagelen gewassen. Mijn verwachtingen staan op het punt zich te voltrekken. Stormleider Verhaagen gaat het stockske van Oldebarneveld overnemen. De volksvertegenwoordiging krijgt de statuur als van de vakbond nu officieel bestendigd en bevestigd. Veel geseik over niet bestaande problemen (veiligheid en apartheidswetgeving vooral is mijn verwachting) met als doel een schijn van democratie te wekken.
Waarom nog vasthouden aan het idee dat een regering door een getalsmatige meerderheid van kiezers zou moeten worden gedragen. Zo is het immers eigenlijk al nooit geweest. Het enige wat extra aan het licht komt is de schaamteloosheid van de presentatie.

De oliegarchen van christelijk ondernemersschap gaan op jacht naar nieuwe bonussen en een nieuwe toename van het aantal miljonairs in het land en maken gebruik van de economische kansen, geboden door de veeg-armen. Er liggen wat dat betreft ook kansen in China waar een tweede olievlek wordt aangemaakt die de eerste (7000 vierkante kilometer ) weliswaar nog lang niet evenaart, maar wat niet is kan makkelijk komen. De positie van Nederland in de wereld als "werkster" van Amerika, kan daarnaast nog worden versterkt met hulp van de veeg-armen van de tweede categorie. De armen die nog arm zijn aan macht die is bedoeld om Nederland schoon te vegen van vijandige etnische invloeden, die morrelen aan de vrijheid van onderwerping aan de kuddegeest van de consumentencultuur.

De schaamteloosheid van de uitspraak in de NRC (ik ontsla mezelf van de verplichting om de afhankelijke media te controleren op een foute weergave die hun ongebreideld enthousiasme al meermaals teweegbracht): We doen dit alleen maar door tegelijk een getekende verklaring van de Partij van de Veegarmen te eisen (sic) dat ze akkoord gaan met het investeren van 18 miljard euro in de olieindustrie. Ik stel voor dat we dit in het vervolg voor het gemak aanduiden met de benaming "Joint Fight Akkoord".

Deens model. Ook daar is het een succes. We mogen de huidige tijd nooit vergelijken met de dertiger jaren van de vorige eeuw. Maar er is weinig reden om niet gewoon te spreken van het Duitse model uit die jaren. Een autobahn door Duitsland, wat heeft het toch ook veel goeds gebracht. Beter de gedoogtroepen in de kamer dan marcherend op straat toch. Werkeloosheid lost zich altijd wel weer op. We hebben ook nog die andere veegarmen die in Koeweit zo succesvol waren beschikbaar voor Iran. Waren het niet Patriotten ?

This entry was posted in Volkskrant. Bookmark the permalink.

3 Responses to Joint Fight Akkoord

 1. paco painter says:

  Avatar van paco painter
  2 keer?

 2. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  He Paco.
  Ja dit is de buiteneditie.
  Nadat ik hem de eerste keer plaatste was er daarna dusdanig veel storing op het VKBlog dat ik dacht: Ik laat hem nog maar een keer langs de voorpagina naar beneden glijden.
  En wees eerlijk: De tweede keer vond je hem beter toch ?
  Nadat je inmiddels ook de details van het akkoord misschien gezien hebt.
  Als dit gerealiseerd wordt mogen we zwarte zaterdag in het vervolg weer witte zaterdag noemen.

 3. peterus says:

  Avatar van peterus
  Het ziet er somber uit maar na regen komt zonneschijn.
  Zeggen ze toch?
  Misschien is het wel waar groeten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *