Het enige dat ontbreekt.

Het is duidelijk dat de PVV, een echte volkspartij is waarin alle geledingen van onze maatschappij vertegenwoordigd zijn. Zoals je het gezelschap de laatste dagen bezig zag deed het me, al was het alleen al vanwege de grote leider zelf, wiens rare neuzelende gehakkel,  dat grenst aan een spraakgebrek, dat extra opviel nu hij niet in de omstandigheid verkeerde het als vroeger op het schoolplein te overschreeuwen vanuit de nood zich tegen pesters te verdedigen, denken aan een aflevering van "de lachende scheerkwast". Weliswaar destijds een linkse hobby, maar het bonte gezelschap van onvermogenden leek toch erg op het zootje ongeregeld dat zich ineens in powpownieuws (zou Robert stiekum een tweeling gekregen hebben ? ) heel onrustig voor de microfoon verschool.
Het nieuws dat sinds het aantreden van Exxon-Frankie, het nijlpaard van Rotterdam en
de Stormleider Verhaagen alleen nog maar over jongetjes uit Gouda en dubbele paspoorten ging, heeft toch al zo’n eigenaardige verandering ondergaan. In plaats van Nova heet het nu Nieuw Zuur. Meer toepasselijk dan poetisch naar mijn mening. Zoals dat eveneens geld voor de presentatrice. Ze lacht weliswaar wel lief, maar doet ons vooral naar Eva verlangen. Daar zou ik zo drie Maxowietzen voor in willen ruilen.
Je ziet de Stormleider trouwens verdacht weinig de laatste dagen. Dat geeft altijd een onrustig gevoel. Zou hij het dan zijn die weer als enige bezig is met de grote maatschappelijke problemen waarvoor we ons de komende jaren geplaatst zien.

Samengevat hebben we een nu in die partei behalve een geblondeerde angstnicht, een partij ideoloog met hersenverweking die een oud pak van een neefje kreeg waarin nog een ouwe Mein Kampf in de binnenzak stak, een pornobaas en een mannelijke tegenhanger van Winnie de Jong die voorbijkomende bejaarden met water gooit en de macht waardeert omdat je dan iedereen zou mogen neuken en zowaar een cowboy Henk wiens gouden hart vooral klopt voor de gouden retriever. En Hero natuurlijk. Die schijnt bij de politie gewerkt te hebben. Komt het dan daar van dat we ons onveilig voelen ?

Het enige dat nog ontbreekt is een moslim.

This entry was posted in Volkskrant and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Het enige dat ontbreekt.

 1. Aad Verbaast says:

  Avatar van Aad Verbaast
  Brede glimlach om dit verhaal. Om de fraaie verwoordingen van je.
  Is natuurlijk wel erg triest allemaal. Goed getroffen.

 2. View says:

  Avatar van View
  Zo had ik het nog niet bekeken. Het is in elk geval een ironische bijdrage aan het debat…

 3. VSp says:

  Avatar van VSp
  Tsja…., het enige dat nog ontbreekt is een moslim.
  Wacht maar af tot Wilders zijn partei gaat democratiseren. Dit is pas het begin. Komen nog veel meer rechtzaken. Als ie ‘t niet doet heeft ie ook een probleem. Spant de mediageile VSp een kort geding aan dat hij meer inspraak wil hebben.

 4. laila says:

  Avatar van laila
  Zie ook het artikel van 11 november in hpdetijd. ( Alex Ringeling)

  Criminaliteitscijfers PVV-kamerleden hoger dan Goudse straatjeugd.

  PVV 20%
  jonge Marokkanen in Gouda 13.8 %

  http://www.hpdetijd.nl/2010-11-11/criminaliteitscijfers-pvv-hoger

 5. Opapake says:

  Avatar van Opapake
  Ach, jongens toch, heeft het echt zin om zo op de PVV af te blijven geven? Ik vrees dat het averechts werkt. Wilders is nu eenmaal niet de eerste de beste, en hij heeft ook niet 100% ongelijk. Nee? Nee!. Ga daarom nou niet aan zijn intelligentie twijfelen, of hem uitschelden. Dat heeft alleen een boemerang effect, want het is gewoon onjuist. Pas op hoor, de boemerang hanteren is ook niet zonder risico.
  We konden met ons allen weten, ook Femke Halsema, dat de PVV geen vergaarbak is van softies. En wees eens eerlijk, wie van ons mannen en vrouwen kijkt er niet graag naar een jonge meid? Nou? En zeg het, hoe reageer jij als die meid ook nog nattig naar jou kijkt? Wie van ons zoekt dan de dominee op met de bede te onderzoeken of ze wel volwassen genoeg is om mij plat te leggen, en wellicht misschien nog niet helemaal zelfstandig? Ah, wat, jij? Stom van je, want je bent haar kwijt aan de slimme dominee. Maar wees welkom, en laat ons eens goed naar je kijken. Er zijn carrières gekraakt puur door Victoriaanse hypocriete zuiverheids-gedachten, met stiekeme rouwrandjes en met de handen onder de lakens. Kijk Femke kan proberen wat ze wil om er een halsemazaak van te maken, maar langs deze weg komt ze er niet. Het is haar trouwens ook aan te zien. Wat een krachteloos vertoon trouwens ook van D66, foei. Dat gelul over dat ene zeteltje van de macht. an blijf eens een keer zitten of denk eens na. Je bent toch koren op de molen van Wilders met dat gepalaver. Zeer belabberd dat ze niet in de gaten willen hebben hoezeer er achter de schermen gewerkt is om in dit Brakellende kut-land een regering in het zadel te houden. Ah, Professor, gaat het alleen om de macht? Ach, je meent het? De gewone man kijkt dwars door je heen.

  Hoi Simen….

 6. Peter Louter says:

  Avatar van Peter Louter
  =een halsemazaak=

  Ik hoop dat die de nieuwe van Dale haalt 🙂

 7. Ikke says:

  Avatar van Ikke
  Toch geen domme jongens daar bij de PVV 🙂

  Je zet een mooi CV in elkaar, verzwijgt wat smeuiïge details uit je verleden en hops, je hebt een baan voor 4 jaar met een salaris van een kleine ton. Dan laat je de smeuiïge details uitlekken door een vriendje, doorstaat de zwakke storm en wordt van al je taken ontheven, salaris loopt door, dus alle tijd om in het buitenland een louche bedrijfje op te zetten.
  Na afloop van je kamerlidmaatschap nog zo’n 6 jaar wachtgeld, dus zonder iets te hoeven doen zo maar 10 jaar een riant inkomen. Krijgen alle werkelozen dit van ome Geert?

  Nog een tip: ik wil ook wel 4 jaar niets doen in de kamer tegen een vergoeding van ruim 7.000 per maand. Bijkomend voordeel voor ome Geert: behalve een paar boetes voor een paar km te snel heb ik niets op mijn kerfstok (eerlijk waar). Klein nadeel: ik heb principes, oops, daar gaat mijn kans op leven in luilekker land.

 8. svara says:

  Avatar van svara
  nu kan het ‘allemaal’ in het licht komen
  in sommige duisternis is het niet licht genoeg
  en dat is misschien nog angstiger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *