Doorlopend.

Doorlopend.

Balancerend op het koord
van het opgedroogde woord
roep ik in de echoloze put van zoekend voelen.
doorlopend en de val vermijdend
wankel boven het ravijn van het vertwijfeld raden.
Ik eet nu vis en wil geen vlees meer braden.
Maar raden moet
want als je niet verwacht
maar je verbeeld, verstijft
dan is er slechts de zwaartekracht.

@vrederat 2001

This entry was posted in Volkskrant. Bookmark the permalink.

7 Responses to Doorlopend.

 1. svara says:

  Avatar van svara
  lezend voelen
  zonder verwachting
  in een vrije val
  worden gevoed

 2. paco painter says:

  Avatar van paco painter
  Balancerend op het koord

  van het opgedroogde woord

  Mooi

 3. Opapake says:

  Avatar van Opapake
  Ja, ja, Simon, gij hebt dus en alweer eens een blik diepzinnigheid open getrokken; ai, om tegen beter weten in de put van het naadloze ongelijk te staren, in het besef dat ten laatste ons het lot van alle zwaarte wacht? Allez en dan net voor dat fatale moment je verheffend boven je ongelijk tegen het noodlot in met je laatste adem de tong uit te steken.
  Aiai schipper ik doe het ermee…

  ja, je hebt gelijk, maar ik ben zo ver nog niet. Ik zou graag zoals jij voorzet foto’s en haiku’s combineren. Evenwel, het nuttig effect, en mijn gerede twijfel daaraan, brengt me ietwat in de knel. Toch al zou ik het maar eens af en toe voor jou en mij voor mekaar te krijgen. Hmm, dan is het de moeite waard. Nietwaar Simon.

  Grrrroet, Opapake/Kees

 4. digdog says:

  Avatar van digdog
  mooi gedicht simen
  en nu ga ik slapen

 5. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  welterusten

 6. babbelegoegje says:

  Avatar van babbelegoegje
  Ik heb hem nu begrepen, Simen, denk ik. Maar ik ga (altijd) gewoon op mijn gevoel af. En voor mijn gevoel, begrijp ik het nu. Mooi.

 7. Pingback: FAVORIETE REACTIE: | Hardslag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *