HP De Tijd

Geachte mijnheer de Swart,

Ik heb met u echt medeleven. Ik vind het zelf zo verschrikkelijk, dat mij de tijd ontbreekt om zelfs maar een klein groepje favorieten op het VKBlog zodanig bij te houden, om maar met een schijn van realiteitszin een analyse als de uwe uit mijn bek te laten komen.

Wat moet dat iets zijn voor iemand die door een baas wordt betaald om iets te fabriceren dat een dergelijke schijn wel bezit. Je zit de hele dag wat met een stel naijverige collegas in de kantine te roken en te broeden, wat kan ik eens doen om aan de ene kant in die kantine een integer mens te spelen met een mening op grond van enige kennis van zaken, terwijl die kennis me ontbreekt.

Want naast een image builden op kantoor tussen de lullos, moet er wel een gaatje worden gevonden om de auto van de baas te wassen.

Je zit met de innerlijke strijd om vierentwintig uur per dag de vrijheid te pretenderen terwijl je alleen maar lege inhoudsloze briefjes in mag leveren die nergens over gaan. Altijd dat dubbele gevoel die pretentie van de toon te voorzien die niet misstaat in het collectief gehuil van de wolven in het bos.

Knap werk om in een half uur acht negatieve kwalificaties in zo’n mooi modern excelsheetje te plakken. Het zou ook zo maar over uw eigen vriendenkring kunnen gaan.

Interessant voor in de kantine. Welke kleurtje zou je moeten kiezen voor het dagelijks gesprek over salaris, pensioentjes, de vakantie en de vermeende verhouding van die vrouwelijke collega met dat klassieke buikje en die lange benen, en de tijd die je daarom wat langer op het toilet doorbrengt.

Ik zie het VKBlog los van kwalificaties als de vlag op jullie strontpraam.

This entry was posted in Volkskrant and tagged . Bookmark the permalink.

12 Responses to HP De Tijd

 1. assyke says:

  Avatar van assyke
  als die vlag een lange stok heeft…
  anders niet

 2. BarbaraJansma says:

  Avatar van BarbaraJansma
  Zo is dat.

 3. Aad Verbaast says:

  Avatar van Aad Verbaast
  Brief die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.
  Ik plak die even onder mijn blog over de HP als je dat goed vindt:
  http://www.vkblog.nl/bericht/366566/HP_de_tijd_en_het_VKblog._Het_is_oorlog.
  "HP de tijd en het VKblog. Het is oorlog"

 4. Marius van Artaaa says:

  Avatar van Marius van Artaaa
  Precies de juiste toon, Simen,
  niet beminnelijk, maar ook niet haatdragend
  gericht op de inhoud en niet op allerlei betrekkingsaspecten
  zo,n brief gaat natuurlijk linea recta zijn prullenbak in
  maar vreet aan hem, aan zijn minimale ziel

  zullen we over de handelswijze van de Vk
  een persconferentie organiseren?

  ik denk dan aan een blog met saillante quotes
  die we op onze wijze weerleggen door ons verlangen
  naar volledige persvrijheid voor iedere schrijver, tekenaar enz.

 5. assyke says:

  Avatar van assyke
  @Marius van Artaaa
  zie blog van Jacob Hesseling

 6. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  @Assyke
  Men springt nooit verder dan zijn stok lang is.

  @Bar
  Dank

  @Aad
  Akkoord. En ook nog dank dat je tot de stuurgroep bent toegetreden.

  @Marius
  Dankjewel. Ik weet niet wat je precies bedoelt. Een persconferentie waarop VKBloggers antwoord geven op vragen van de pers ? Dat zal dan toch geen drukbezochte bijeenkomst worden ?
  De pers maakt toch zijn vragen pas wanneer het duidelijk is dat die vragen onvermijdelijk leiden tot de door hen gewenste en voorgekookte antwoorden. De pers gaat in zijn oude vorm ten onder en moet zijn pad verleggen naar het internet. Maar het moet wel blijven gaan ten behoeve van de Petrocratie. Jij hebt het over de NRC, heb je het artikel gelezen van die andere flutreporter die van mening was dat er een moratorium moest komen op de Turingwedstrijd. Verkenners op het pad in de komende strijd om het internet over te nemen. Een strijd die wij als de financiele belangen achter de schermen goed zijn georganiseerd straks nog verrassend snel kunnen gaan verliezen naar ik vrees.
  Ik ben uiteraard tot iedere medewerking bereid. Vertel maar verder over hoe je het in gedachten had.

 7. : says:

  Avatar van :
  @Simen,
  aktie dus, zie mijn blog, laat de vijf opstaan en ons bijeenroepen. Persconferentie hoort daar helemaal bij.

 8. Simen Vrederat says:

  Avatar van Simen Vrederat
  @Jacob Hesseling
  Sorry maar terwijl jij hier reageerde reageerde ik net bij jou. Ook schriftelijk kun je langs elkaar heen praten.
  Het opwekken van een grote publieke belangstelling voor de vrije meningsuiting op een ludieke manier die tevens duidelijk maakt dat de vrije meningsuiting onder druk staat omdat het gedwongen via de door de pers (straks volledig) gecontroleerde media dient te verlopen zal ik graag aan meewerken.
  Het zou dan wel heel scherp en raak moeten zijn om een kans van slagen te hebben.
  Een ingezonden brievenbom, een tekst die ons voor de rechter brengt (op alle weblogs tegelijk zodat er niemand de cel in hoeft) o.i.d en in het kader van de oorlog die de huidige junta aan het volk heeft verklaard.
  Zie verder ook mijn reactie naar Marius.

 9. Robert Kruzdlo says:

  Avatar van Robert Kruzdlo
  Mooie gedachte…

 10. Kat says:

  Avatar van Kat
  Mooi gezegd!
  Groet,

 11. cor verhoef says:

  Avatar van cor verhoef
  Ik heb het stuk in HP/De Tijd niet gelezen, maar ik heb,na het lezen van de reacties erop, zo’n donkerbruin vermoeden wat de teneur van het verhaal was en het lijkt me steeds duidelijker worden dat de kinnesinne van reguliere "journalisten" ten aanzien van bloggers bijbelse proporties heeft aangenomen.
  Al met al best begrijpelijk wanneer je in een "dead end" job zit en vergiftigd door afgunst aan moet zien hoe bloggers gewoon doorbloggen, terwijl jij als professionele journalist, die reeds tientallen jaren braaf zijn werk gedaan heeft hoogstwaarschijnlijk binnen afzienbare tijd een uitkering aan moet gaan vragen, want de toekomst van de reguliere krant is op zijn zachtst gezegd inktzwart.
  Het mooie van het werkloos zijn voor de heren en dames professionele journalisten, is dat ze altijd nog kunnen gaan bloggen. Tijd zat.

 12. Pingback: FAVORIETE REACTIE: | Hardslag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *