Onze manier van leven

Het overwegende geluid na het optrekken van de kruitdampen in Brussel. Wat deze terroristen doen is een aanval op onze manier van leven. Dat laten we niet toe want wij zijn met meer.

Niet naar jezelf kunnen kijken is een onvermogen in de menselijke soort die nog het meest naar boven komt wanneer in koor gezongen wordt. Wat is onze manier van leven precies ?

Het antwoord op de kritische vraag van onder andere Peter Vandermeersch, hoofd factchecking NRC kan daar wel enig licht op werpen. Hoe kan het dat de overheid en de geheime dienst en de politie dit allemaal met zoveel gemak laten gebeuren, vraagt hij zich af.

Wel beste Peter, onze manier van leven houdt in dat we een taboe hebben gelegd op het bestaan van een publieke sector. Dat het woord belasting, een voorname bron van inkomsten voor zo’n publieke sector wordt gekwalificeerd als linkse kerkenpraat. Dat we alleen nog energie steken in de markt en de groei en het instandhouden van het fictieve schaarstemodel. En dat we onze heren politici alleen nog beoordelen op hun prestaties daaromtrent. Dat we geen geld beschikbaar hebben voor een manier van laten leven.

Dat is onze manier van leven.

 

 

Begrepen !

7 thoughts on “Onze manier van leven”

 1. @Koko
  @Jan Krosenbrink
  Van buiten de grenzen is de blik scherper.
  Dank.

 2. Wat terroristen willen is volgens mij niets anders dan dat wij hen in hun gebieden met rust laten.
  Dat zij ons imperialisme en neokolonialisme aanvallen, ik heb we allen begrip voor.
  Het heeft mij al jaren verbaasd dat westerlingen in de meeste landen buiten het westen nog veilig over straat kunnen.
  Terreur is de strategie van de zwakke.
  Net in Lahore weer een 70 christelijke doden.
  Christenen zullen wel gezien worden als collaborateurs van het westen.

 3. ik heb we allen begrip voor.
  moet zijn:
  ik heb er alle begrip voor

 4. @jelle van der wal
  De terroristen van Parijs en Brussel kwamen uit de achterbuurten die we zelf creerden met onze manier van leven. Ze bedreigen onze manier van leven maar zijn er tegelijk de onvermijdelijke uitwas van.
  Voor hen die leven in hun eigen land wordt zelfbeschikkingsrecht vanouds door kolonialisme en sinds een aantal decennia door neo-kolonialisme, met voeten getreden.
  Probleem is dat wij dat ook zelf zijn, en het neo-kolonialisme niet herkennen. We hebben van Irak onze achterbuurt gemaakt en zijn dat nu ook van plan met de Oekraïne.
  Dankjewel voor je reactie.

Comments are closed.