Kajsa in het land der blinden

Er wordt momenteel een nieuw begrip opgeklopt in de media dat wordt betiteld met de term “nepnieuws”. Een wonderlijk verschijnsel wat als volgt moet worden verklaard. Wanneer je vroeger als kind werd beschuldigd van bijvoorbeeld klikken, dan reageerde je daar op met: “ja maar dat doen de anderen ook” Je pleit jezelf vrij door een ander te beschuldigen.

Al sinds een jaar of dertig, schat ik zo in, wordt er in de nederlandse media gelogen. Een gevestigde cultuur die ons als lezers c.q. kijkers tot doorgewinterde getrainde uit machteloosheid zwijgende meerderheid heeft gemaakt.Tachtig procent van wat ons wordt aangeboden is tendensieuze nonsens, bedoeld om ons te beïnvloeden tot gehoorzaam consumentisme. En tegenwoordig ook om ons op te hitsen tot een koude oorlogssfeer als in de tijden van Joseph McCarthy

Wat dacht u bijvoorbeeld van het nieuws dat ons werd gepresenteerd door Hans de Boer van het VNO.” Er zullen in het komende jaar een miljoen vacatures ontstaan”. Deze man gelooft toch niet dat er in Nederland één onnozelaar ouder dan elf jaar bestaat die niet begrijpt dat hij een schaamteloze leugenaar is.

Leugens kunnen vaak gemakkelijker worden herkend door na te denken over welk belang er voor de verspreider aan zo’n leugen vastzit. Zijn terloopse veronderstelling dat je je wel zou moeten afvragen waarom er dan nog werkeloosheidsuitkeringen bestaan brengt je onmiddellijk op het juiste spoor.Dat hij ook in het bestuur zit van het Koninklijke Geleidehonden Fonds karakteriseert dit mannetje denk ik heel goed.Altijd op zoek naar blinden die hij naar de door hem gewenste plek kan leiden.

En dan nu ineens is er een dom blondje die door de VOC naar voren wordt geschoven om ons het zogenaamd nieuwe verschijnsel van “Nepnieuws” toe te lichten. Als wij nu maar gaan geloven dat de Russen en de Islamieten altijd liegen en ons willen beïnvloeden, dan gaan we misschien weer meer geloven in onze eigen leugens. Indachtig mijn theorie over hoe je leugens snel herkent: Haar team wil graag dat zij campagne voert om Nederland op te schepen met de “sleepwet”. Zodat de geleidehonden beter kunnen worden getraind om ons te leiden.

En zo wordt Kajsa Ollengren zelf  “koningin van het nepnieuws”. Niet als bestrijder maar als verspreider.